Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εγκαινιάζεται η έκθεση γλυπτικής του Θ. Παπαγιάννη στη Νικήτη Χαλκιδικής

SCULPTURE WEB

Αύριο Παρασκευή (2/7) στον Τεχνοχώρο "Αποθήκη"

Ο Δήμος Σιθωνίας με ιδιαίτερη χαρά και τιμή παρουσιάζει αύριο Παρασκευή 2 Ιουλίου στον Τεχνοχώρο ΑΠΟΘΗΚΗ στη Νικήτη Χαλκιδικής, την έκθεση γλυπτικής του καταξιωμένου δημιουργού Θόδωρου Παπαγιάννη, ο οποίος «σημάδεψε» με το έργο του την ιστορία της ελληνικής γλυπτικής.

Στην έκθεση παρουσιάζεται μια σύνθεση εγκαταστάσεων και γλυπτών από τις περίφημες μνημειώδεις μορφές του καλλιτέχνη, μετά την επιστροφή του από τη Γαλλία και τη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών του Παρισιού, ενσωματώνοντας σε καινούρια υλικά, χρώμα, άμμο, χώμα και άλλα διακοσμητικά στοιχεία.

Η έναρξη της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 2 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 31 Μαΐου 2022 ώστε να έχουν την ευκαιρία να την επισκεφθούν και σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων.

Η έκθεση είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου Κυπαρίσση Ντέμπλα σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού υπό την Αντιδήμαρχο, Αικατερίνη Γιουβαρλάκη και εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Σιθωνίας με κορυφαίους εκπροσώπους του καλλιτεχνικού γίγνεσθαι, ώστε να παρουσιαστούν σε κατοίκους και επισκέπτες κορυφαία πολιτιστικά και πνευματικά δρώμενα.

INFO

Έκθεση γλυπτικής
του Θόδωρου Παπαγιάννη

Επιμέλεια Θόδωρος Παπαγιάννης, Μιχάλης Μουστάκας
Χώρος Τεχνοχώρος ΑΠΟΘΗΚΗ, παραλία Νικήτης
Διάρκεια 2 Ιουλίου – 31 Μαΐου 2022
Εγκαίνια Παρασκευή 2 Ιουλίου 21:30 2021
Ωράριο Καθημερινά 10:00-12:00 και 20:00 – 24:00

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020