xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Δωρεάν παραχώρηση στον Δήμο Αριστοτέλη των κτιρίων του ΟΑΕΔ στο Στρατώνι Χαλκιδικής

ktiria OAED Stratwni

Ισχυρό μήνυμα επαναλειτουργίας της Σχολής Μαθητείας

Ένα ακόμα εμβληματικής αξίας επίτευγμα της Διοίκησης του Δήμου Αριστοτέλη που φέρει την προσωπική σφραγίδα του Δημάρχου Στέλιου Βαλιάνου, επισημοποιήθηκε από τον ΟΑΕΔ μετά από μακρά, συστηματική και αθόρυβη προεργασία!

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. του οργανισμού, στην τελευταία του συνεδρίαση, αποφάσισε τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης του συνόλου των εγκαταστάσεων της ΕΠΑΣ-ΟΑΕΔ Στρατωνίου (δομημένης επιφάνειας 1.850 τ.μ.) στον Δήμο Αριστοτέλη με τη μορφή χρησιδανείου, προκειμένου αυτός να το χρησιμοποιήσει για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και να συμβάλει στις απαραίτητες διαδικασίες αποκατάστασης και αναβάθμισής τους, ώστε να επαναλειτουργήσει η Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ, από τον Σεπτέμβριο του 2022!

Είναι δε ιδιαίτερα σημαντικό, ότι στην απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ, καταγράφεται η εταιρεία “Ελληνικός Χρυσός”, ως οικονομικός φορέας συνδρομής του εγχειρήματος, με στόχο να ολοκληρωθούν εγκαίρως, τόσο οι εργασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων, όσο και οι προμήθειες υλικοτεχνικού εξοπλισμού.

Μεταξύ ΟΑΕΔ και Δήμου Αριστοτέλη, θα υπογραφεί σύμβαση χρησιδανείου, που θα δίνει το δικαίωμα στον Δήμο να χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις στην καθημερινότητα του και να προβεί σε όλες εκείνες της ενέργειες και προμήθειες που απαιτούνται για την αποτελεσματική και ασφαλή επαναλειτουργία της Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ.

Valianos0001

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, υπογράμμισε σχετικά:

«Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ Σπύρο Πρωτοψάλτη, για μια συνεργασία, που οδήγησε στην ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας του Στρατωνίου. Η επαναλειτουργία της Σχολής Μαθητείας του ΟΑΕΔ, ήταν μια από τις κεντρικές δεσμεύσεις μας, με επίκεντρο το Στρατώνι, αλλά με υπερτοπική αναπτυξιακή αξία, που θα βοηθήσει στη συγκράτηση και στις εργασιακές προοπτικές εκατοντάδων νέων τα επόμενα χρόνια. Πλέον ο Δήμος Αριστοτέλη, με μια ιστορική απόφαση του ΟΑΕΔ, έχει την πρωτοβουλία δράσης και το χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργίας της Σχολής, πριν ακόμα ολοκληρωθεί η πρώτη θητεία αυτής της διοίκησης, όπως έγινε άλλωστε με μια σειρά στόχων που αφορούν στο Στρατώνι και όχι μόνο! Αναφέρομαι στην παραχώρηση της παραλίας μετά από 10 χρόνια άκαρπων προσπαθειών και την εκκίνηση των μελετών εξυγίανσης του παραλιακού μετώπου που ήδη προχωρούν. Αναφέρομαι στη σωτηρία του έργου αναβάθμισης του λιμανιού και των κονδυλίων ύψους 800.000 ευρώ που κινδύνευαν να χαθούν, ενώ τώρα, μετά τη σύνταξη της νέας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων εξασφαλίζονται όλες οι αδειοδοτήσεις και είμαστε μια μελέτη μακριά από την έκδοση ΑΕΠΟ και τη δημοπράτηση. Αναφέρομαι στο γεγονός ότι ήδη προχωρούν οι μελέτες για την αντιπλημμυρική θωράκιση με τα αναγκαία έργα στο ρέμα Αργυρώς, ώστε να διεκδικήσουμε αμέσως μετά τη χρηματοδότηση και αυτού του έργου. Στρεφόμαστε πλέον στους επόμενους στόχους, που είναι η άρση της απαγόρευσης κολύμβησης στην ακτή του Στρατωνίου και η αξιοποίηση του εγκαταλελειμμένου Τελωνείου μέσω εκμίσθωσης του από την ΕΤΑΔ. Η αποτελεσματικότητα που εξασφαλίζει την πραγματική πρόοδο του τόπου και των ανθρώπων του, θα παραμείνει η σταθερή μας απάντηση σε κάθε δέσμιο της στασιμότητας και της προκατάληψης».

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2