Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στ. Καλαφάτης: "Μονόδρομος ο εμβολιασμός"

stauros kalafatis new 5 500x448political21

Σε τρεις πυλώνες η νέα στρατηγική της κυβέρνησης

Την ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών που παραμένουν διστακτικοί για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού, υπογραμμίζει ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, τονίζοντας ότι ο κίνδυνος από τη μετάλλαξη Δέλτα «είναι σοβαρός, αλλά μπορεί να ελαχιστοποιηθεί».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Political» και τη δημοσιογράφο Ντόρα Κουτροκόη, ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης αναφέρεται στη στρατηγική της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στα μέτρα στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας και στην αναπτυξιακή προοπτική της Βόρειας Ελλάδας.

«Είναι ώρα ευθύνης για όλους», επισημαίνει ο κ. Καλαφάτης και προσθέτει: «Βουλευτές όλων των κομμάτων, επικεφαλής των ΟΤΑ, μητροπολίτες και ιερείς, γιατροί και δάσκαλοι, ας ενώσουμε τη φωνή μας για το συλλογικό καλό. Να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας που παραμένουν διστακτικοί για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού. Είναι ο μόνος τρόπος να θωρακίσουν την υγεία τους και να προστατεύσουν τους ανθρώπους που αγαπούν. Ο μόνος τρόπος να αποτρέψουμε ένα νέο κύμα και μια νέα περιπέτεια».

Ο κ. Καλαφάτης υπογραμμίζει ακόμη, ότι ο κίνδυνος από τη μετάλλαξη Δέλτα «είναι σοβαρός, αλλά μπορεί να ελαχιστοποιηθεί καθώς όλοι οι συμπολίτες μας 18 ετών και άνω μπορούν πια να κλείνουν το δικό τους ραντεβού με το εμβόλιο που θέλουν και να εμβολιαστούν άμεσα. Εάν συνεχιστούν τα σημερινά υψηλά ποσοστά ημερήσιου εμβολιασμού και χτίσουμε επαρκές τείχος ανοσίας, θα έχουμε ευχάριστο καλοκαίρι και ασφαλή χειμώνα. Διαφορετικά, θα υπάρξει πρόβλημα. Και αυτό δεν πρέπει να συμβεί».

Ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης επισημαίνει ότι η κυβέρνηση χτίζει τη στρατηγική σε τρεις πυλώνες: Πρώτον, τις εκστρατείες στοχευμένης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ομάδων του πληθυσμού. Δεύτερο, τα μέτρα ενθάρρυνσης, με κίνητρα για τους νέους και νέο πλαίσιο λειτουργίας της ψυχαγωγίας. Και τρίτο, σε ένα επόμενο στάδιο, την πρόβλεψη υποχρεωτικότητας σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής Βιοηθικής.

Για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας ο κ. Καλαφάτης τονίζει, ότι «στον ενάμιση χρόνο που πέρασε, η κυβέρνηση διέθεσε 41 δισ. ευρώ -στα οποία θα προστεθούν επιπλέον 4,5 δισ. ευρώ κατά το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου- για να κρατηθεί όρθιος ο παραγωγικός ιστός και να αποτραπεί κάθε έξαρση της ανεργίας» και επισημαίνει: «Όλα τα στοιχεία για την οικονομία, μας παραπέμπουν σε εικόνα συμπιεσμένου ελατηρίου, που απελευθερώνεται και εκτινάσσεται».

Για την αναπτυξιακή προοπτική της Βόρειας Ελλάδας, ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Καλαφάτης υπογραμμίζει ότι «οι κατευθύνσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, τα σχέδια που δρομολογούνται και τα έργα που προωθούνται, σηματοδοτούν το ξεκίνημα μιας νέας εποχής για τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Θράκη» και αναφέρει μεταξύ άλλων, την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ και του παραλιακού μετώπου, το Μετρό, την κατασκευή εναέριου αυτοκινητόδρομου και την επέκταση του Προαστιακού προς τα δυτικά, την αναβάθμιση του λιμανιού και τη σύνδεση του με την Εγνατία και την ΠΑΘΕ, το Τεχνολογικό Πάρκο Thess Intec και τη μετατροπή του πρώην Στρατοπέδου Π. Μελά σε Πάρκο Πολιτισμού και Αναψυχής, το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ και τη δημιουργία Μουσείου Ολοκαυτώματος και τις επενδύσεις από διεθνείς κολοσσούς, την Amazon, τη Cisco, τη Pfizer, που φέρνουν πλούτο και νέες, καλύτερες θέσεις δουλειάς.

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020