ΡΟΗ 24/7:

Έκθεση ζωγραφικής στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νικήτης

POSTER NIKITI PAINTING

Από το Ίδρυμα Παναγιώτη και Έφης Μιχελή

Ο Δήμος Σιθωνίας και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, συνεχίζοντας τη συνεργασία με κορυφαίους θεσμικούς εκπροσώπους του καλλιτεχνικού και πνευματικού γίγνεσθαι, παρουσιάζει έργα ναΐφ ζωγραφικής του Ιδρύματος Παναγιώτη και Έφης Μιχελή στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νικήτης, που πολύ ευγενικά παραχώρησε το Ίδρυμα από τη μόνιμη συλλογή του.

Η έναρξη της έκθεσης θα γίνει αύριο, Παρασκευή 9 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ, και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου για εκπαιδευτικούς λόγους, ώστε να έχουν την ευκαιρία να την επισκεφθούν και σχολεία της περιοχής.

Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο οικοδόμησης μιας νέας πολιτιστικής ταυτότητας για το Δήμο Σιθωνίας, με διαμόρφωση ενός δικτύου πολιτιστικών χώρων που θα φιλοξενούν πνευματικά και καλλιτεχνικά δρώμενα, ικανοποιώντας όχι μόνο κατοίκους και επισκέπτες αλλά και το πλήθος των μαθητών όλων των σχολικών βαθμίδων.

Το Ίδρυμα Παναγιώτη και Έφης Μιχελή ιδρύθηκε το 1979 από την Έφη Μιχελή με σκοπό τη μελέτη και έρευνα της φιλοσοφικής Αισθητικής –τόσο σε θεωρητικό επίπεδο, όσο και στις εφαρμογές της– με την ταυτόχρονη διεύρυνση των ορίων της. Στο πλαίσιο αυτό, διερευνά μια σειρά ερωτημάτων και προβληματισμών πάνω στον διάλογο που αναπτύσσεται μεταξύ Φωτογραφίας, Αρχαιολογίας, Τέχνης και Αισθητικής.

INFO:

Εγκαίνια: Παρασκευή 9 Ιουλίου στις 21.30

Διάρκεια: 9 Ιουλίου-30 Σεπτεμβρίου 2021

Ωράριο: Καθημερινά 10.00-12.00, 20.00-22.00

Είσοδος Ελεύθερη

FB: Museum of Nikiti

www.michelisfoundation.gr 

επιστροφή στην κορυφή