xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Στην εντατική με μετάλλαξη Δέλτα μοναχός του Αγίου Όρους

lg AGIO OROS rs 16

Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο "Παπανικολάου" της Θεσσαλονίκης

Στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται διασωληνωμένος ο πρώτος ασθενής με τη μετάλλαξη Δέλτα, όπως ανέφερε στο ethnos.gr ο συντονιστής των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, Νίκος Καπραβέλος.

Πρόκειται για 49 ετών Ρώσο μοναχό από το Άγιον Όρος, χωρίς υποκείμενα νοσήματα, που δεν είχε κάνει καμία δόση εμβολίου και η κατάσταση του οποίου θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη. Ο μοναχός παρουσίασε συμπτώματα κορονοϊού και επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Καρυών. Του έγινε τεστ, εντοπίστηκε θετικός και επειδή η κατάσταση της υγείας του παρουσίαζε επιδείνωση, διακομίστηκε στις 2 Ιουλίου στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

«Η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε ραγδαιότατη εξέλιξη και αναγκαστήκαμε να τον διασωληνώσουμε στις 4 Ιουλίου. Από την πρώτη στιγμή θεωρήσαμε ότι τα συμπτώματά του είναι ύπουλα για μετάλλαξη Δέλτα. Βγήκαν τα αποτελέσματα και αποδείχθηκε ότι όντως ο μοναχός προσβλήθηκε από τη μετάλλαξη Δέλτα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μοναχός έβλεπε προσκυνητές.

Αυτό είναι το σημαντικότερο μήνυμα ότι η κινητικότητα και ο συγχρωτισμός μπορούν να δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα. Δυστυχώς, αρχίζουμε να βλέπουμε μια ίδια δυναμική με τη βρετανική μετάλλαξη τον περασμένο χειμώνα», τόνισε ο κ. Καπραβέλος.

με πληροφορίες από ethnos.gr

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2