xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Διεύρυνση συνεργασιών ΑΠΘ με Πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας

213699135 4216772645027058 4689510009500120 n

Συνάντηση του Πρύτανη με την Πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα

Συνάντηση με την Πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα, Kate Smith CMG, είχε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, στην Πρυτανεία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, Καθηγητής Αναστάσιος Τσαγγαλίδης, η Επικεφαλής του Βρετανικού Συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη και Επικεφαλής του Τμήματος Εκπαίδευσης του Βρετανικού Συμβουλίου ανά την Ελλάδα, Μαρία Τσακάλη, και ο Υπεύθυνος Πολιτικών Θεμάτων της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, Χρήστος Ψάλτης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η διατήρηση, η ενίσχυση και η διεύρυνση των συνεργασιών μεταξύ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ συζητήθηκε και το πρώτο αγγλόγλωσσο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών για το ΑΠΘ στο Τμήμα Ιατρικής.

«Διατηρούμε πολύ σημαντικές συνεργασίες με Βρετανικά Πανεπιστήμια τις οποίες επιθυμούμε να ενισχύσουμε και να διευρύνουμε, ειδικά στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας. Το Πανεπιστήμιό μας, αποδεικνύοντας διαρκώς τον εξωστρεφή του χαρακτήρα, είναι ανοιχτό σε νέες, καρποφόρες, ακαδημαϊκές και ερευνητικές συνεργασίες που θα αναδείξουν ακόμη περισσότερο το υψηλό επίπεδο σπουδών που προσφέρει το Αριστοτέλειο και το πλούσιο έργο των μελών της Πανεπιστημιακής μας Κοινότητας», δήλωσε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου.

Η Πρέσβειρα της Μεγάλης Βρετανίας στην Αθήνα, Kate Smith CMG, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναφορικά με το αγγλόγλωσσο Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ. Αναφέρθηκε στους ακαδημαϊκούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Μεγάλης Βρετανίας και επισήμανε την πρόθεση των Βρετανικών Πανεπιστημίων για τη διατήρηση των υπαρχουσών συνεργασιών με το Αριστοτέλειο, αλλά και τη διεύρυνσή τους, υπογραμμίζοντας τη σημασία της σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων των δύο χωρών.

επιστροφή στην κορυφή