Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο Κιλκίς ο Σταύρος Καλαφάτης (ΦΩΤΟ)

telvneio evzvnvn 696x464KALAFATHS

Νέο μήνυμα για τον εμβολιασμό

«Το δίλημμα είναι σαφές: «Ή θα εμβολιαστούμε, ή θα νοσήσουμε». Και το δεύτερο γίνεται ολοένα και πιο πιθανό, καθώς προελαύνει η μετάλλαξη Δέλτα. Τώρα, όμως, σε αντίθεση με ό,τι γινόταν πριν ένα χρόνο, έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ασπίδα αυτοπροστασίας και προστασίας του κοινωνικού περιβάλλοντός μας», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας–Θράκης Σταύρος Καλαφάτης μετά τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτριο Κυριακίδη, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς.

Ο κ. Καλαφάτης έκανε έκκληση στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες υπέρ του εμβολιασμού. Και υπογράμμισε: «Ζήτησα από τον Δήμαρχο να συνεχίσει, όπως, ήδη, κάνει, την προσπάθεια να περάσει, στην τοπική κοινωνία, το μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού. Είναι ανάγκη να ενημερωθούν οι πιο δύσπιστοι για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Η Κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση για νέο καθολικό lockdown, κάτι που θα ήταν άδικο για όσους έχουν εμβολιαστεί και έχουν αναλάβει την ατομική και την κοινωνική ευθύνη που τους αναλογεί».

kalafatis dhmarxo kilkis 500x333KALAFATHS

Κατά τη συνάντησή του με τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη, στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας, επισήμανε ότι: «Το ενδιαφέρον της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Βόρεια Ελλάδα είναι έκδηλο. Στη συζήτηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς ενημερώθηκα για τα ζητήματα της Περιφερειακής Ενότητας. Τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης δίνουν τη δυνατότητα στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να προχωρήσει την ένταξη έργων απαραίτητων -ειδικά όσων αφορούν τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, τομέα που η κυβέρνηση έχει θέσει σε πρώτη προτεραιότητα- αλλά και έργα οδοποιίας. Αλλάζουμε ταχύτητα. Αλλάζουμε ρυθμούς».

kalafatis antiperif Vergidis 500x333

Νωρίτερα συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου, τοποτηρητή Πολυανής και Κιλκισίου Δημήτριο.

Ακολούθως ο Υφυπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς όπου ευχαρίστησε τα στελέχη, τους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν. «Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ενισχύσει και με έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό και την Αστυνομία. Έτσι θα συνεχίσουμε» τόνισε.

Κατά την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, είχε την ευκαιρία να μεταφέρει στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τη διοίκηση, τους υπαλλήλους, στους μαχητές, όπως τόνισε, που ήταν -και είναι- στην πρώτη γραμμή του ακήρυχτου πολέμου με την πανδημία, την ευγνωμοσύνη της Κυβέρνησης. «Ξεπέρασαν τις αντοχές τους και έσωσαν συμπολίτες μας που χτυπήθηκαν από τον ιό. Τους ευχαριστούμε και τους ευγνωμονούμε», δήλωσε αμέσως μετά ο κ. Καλαφάτης, τονίζοντας ότι: «το μόνο ασφαλές αντίδοτο κατά της πανδημίας είναι ο εμβολιασμός και θα πρέπει όλοι να παλέψουμε ώστε όσο γίνεται περισσότεροι συμπολίτες μας να εμβολιασθούν».

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών προήδρευσε σε σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς της Περιφερειακής Ενότητας στο Επιμελητήριο Κιλκίς. Αμέσως μετά δήλωσε: «Πάνω από 2,7 δισ. ευρώ έχουν δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών για τη στήριξη επιχειρήσεων, παραγωγών και εργαζομένων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τα 98 εκατομμύρια αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς. Από αυτά, τα 7,5 εκατομμύρια ήταν αποζημιώσεις ειδικού σκοπού. Ήταν ένα πρωτοφανές για τα δεδομένα της περιοχής, πακέτο στήριξης. Έχουμε στη φαρέτρα μας τα απαραίτητα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους παραγωγικούς φορείς, τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους. Ήδη χρηματοδοτούνται έργα στην Περιφερειακή Ενότητα από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης -με προτεραιότητα το περιβάλλον και τον πρωτογενή τομέα. Στο μεταξύ, μπήκε σε εφαρμογή – αφού εγκρίθηκε από το Ecofin- το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και αναμένεται να εκταμιευθούν έως το τέλος Ιουλίου, τα πρώτα 4 δισ. ευρώ και έως το τέλος του χρόνου 7,5 δισ. ευρώ.

Στη συζήτηση που είχαμε, οι παραγωγικοί φορείς έθεσαν ζητήματα τα οποία είτε αφορούν υποδομές, είτε ειδικότερα μέτρα στήριξης εφόσον η πανδημία συνεχίσει να ταλαιπωρεί και τους φορείς της παραγωγής. Δεσμευθήκαμε να έχουμε ανοιχτό έναν δίαυλο συνεχούς επικοινωνίας μεταξύ των παραγωγικών φορέων του Κιλκίς και του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών. Ολοκληρώσαμε τη συζήτηση με την αναγκαιότητα να κάνουμε όλοι μας, και οι παραγωγικοί φορείς από την πλευρά τους, ό,τι είναι δυνατόν ώστε να ανυψώσουμε ένα τείχος ανοσίας απέναντι στον εφιάλτη της πανδημίας. Το Επιμελητήριο, οι παραγωγικοί φορείς κάνουν το καθήκον τους. Πρέπει να ενδυναμώσουμε την προσπάθειά μας να πείσουμε και τον τελευταίο συμπολίτη ο οποίος δεν έχει εμβολιασθεί ότι είναι μια αναγκαιότητα να το πράξει. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στους συμπολίτες μας και στα παιδιά μας».

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε το Τελωνείο Ευζώνων. Σε δηλώσεις του τόνισε: «Ο Σταθμός Ευζώνων αποτελεί βασική είσοδο της χώρας όσον αφορά τον οδικό τουρισμό. Κι είναι γνωστό ότι η Μακεδονία και η Θράκη στηρίζονται σε αυτού του είδους τον τουρισμό. Οι βελτιώσεις των υποδομών θα συνεχιστούν. Οι αποφάσεις για τις διελεύσεις βασίζονται στους κανόνες που αφορούν στην υγεία τόσο των συμπολιτών μας, όσο και των τουριστών. Γιατί αυτοί οι τελευταίοι είναι, τελικά, οι καλύτεροι πρεσβευτές της Πατρίδας μας στις χώρες τους».

Ο Σταύρος Καλαφάτης επισκέφθηκε ακόμη, επιχειρήσεις του Κιλκίς, οι οποίες έχουν ενταχθεί στα χρηματοδοτικά προγράμματα που διαχειρίζεται η Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως τις εγκαταστάσεις της εταιρείας παραγωγής παγωτών Torre – Cooperlat ABEE, της βιομηχανίας ζαχαροπλαστικής Φαίδων Α.Ε., της Κεραμουργίας Βορείου Ελλάδος (ΚΕΒΕ), της βιομηχανίας κουφωμάτων αλουμινίου ELVIAL και της EURIMAC.

Τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) συνόδευσε στην περιοδεία του ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Βουλευτής Κιλκίς, Γεώργιος Γεωργαντάς.

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020