xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Απ. Αβδελλάς: «"Οδύσσεια" για έναν αντιοφικό ορό στον Νομό Χαλκιδικής»

ABDELLAS PARL126

Ερώτηση του Βουλευτή της "Ελληνικής Λύσης" προς τον Υπουργό Υγείας

Ένα περιστατικό στη Χαλκιδική, το οποίο σύμφωνα με δημοσιεύματα, ανέδειξε τις ελλείψεις ειδικού ορού στις μονάδες υγείας του νομού για την αντιμετώπιση των τσιμπημάτων από ερπετά, στάθηκε η αφορμή να έρθει το ζήτημα στη Βουλή. Ο Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της "Ελληνικής Λύσης", Απόστολος Αβδελλάς κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης

"ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 13/07/2021

Του: Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ: Τoν κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «"Οδύσσεια" για έναν αντιοφικό ορό στον Νομό Χαλκιδικής»

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους της Χαλκιδικής και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα του Διαδικτύου, τα Κέντρα Υγείας της Χαλκιδικής αλλά και το ίδιο το Νοσοκομείο Πολυγύρου δε διαθέτουν αντιοφικό ορό, για να αντιμετωπιστεί το δάγκωμα από οχιά, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου και τα φίδια είναι ξύπνια και ο πληθυσμός τους στην περιοχή αυξημένος, λόγω του τουρισμού. Προκειμένου, λοιπόν, να ιαθεί κάποιος που έχει τσιμπηθεί από οχιά στο Νομό Χαλκιδικής (τα δαγκώματα από την οχιά μπορεί να αποβούν θανατηφόρα, ενώ η βαρύτητα της δηλητηρίασης εξαρτάται από την ηλικία του ασθενούς, την γενική κατάσταση της υγείας του, την θέση και το βάθος του δαγκώματος), θα πρέπει να μεταφερθεί σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ώστε να γίνει η χορήγηση του κατάλληλου για την περίσταση αντιοφικού ορού, αφού, σε κανένα από τα Κέντρα Υγείας αλλά ούτε και στο Νοσοκομείο της Χαλκιδικής διατίθεται αντιοφικός ορός.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε να μεριμνήσετε σχετικά, ώστε οι αντιοφικοί οροί να παρασχεθούν μ επάρκεια στα εκάστοτε Κέντρα Υγείας, αλλά και στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, τα οποία οφείλεται να είναι εφοδιασμένα με κάθε κατάλληλο φαρμακευτικό μέσο άμεσης επέμβασης, προκειμένου να μην κινδυνεύει η υγεία κανενός πολίτη;

Ο ερωτών Βουλευτής ΑΒΔΕΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ"

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2