Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βράβευση μαθητών από το Ίδρυμα Κότσιανου

skotsianos

Οικονομικές ενισχύσεις 1.500 ευρώ

Από το Ίδρυμα Στέφανου και Καίτης Κότσιανου χορηγήθηκαν σήμερα, στο πλαίσιο της εκτέλεσης των σκοπών του Ιδρύματος, όπως αυτοί περιγράφονται στη σύσταση του (ΦΕΚ 1492/4-5-2012), οικονομικές ενισχύσεις υπό τη μορφή βραβείων (500 ευρώ στον καθένα) σε τρεις μαθητές του Γυμνασίου και σε τρεις μαθητές του Γενικού Λυκείου Πολυγύρου σχολικού έτους 2019-2020.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, Αντιδήμαρχο Πολυγύρου, Χρήστο Βορδό, παρουσία της Ταμία του Ιδρύματος, Ζαχαρούλας Αμαραντίδου-Φραγγινέα.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος μίλησε για την πολυσχιδή προσωπικότητα του αείμνηστου Πολυγυρινού, Στέφανου Κότσιανου, που αγαπούσε τόσο την πατρίδα του και τον άνθρωπο, που πρόσφερε τόσα πολλά στον τόπο του με σημαντικές δωρεές όπως του οικοπέδου, όπου ανεγέρθηκε το Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου και αυτού όπου χτίστηκε το Δημοτικό Σχολείο Καλυβών, αλλά και με τη διάθεση της περιουσίας του στο Ίδρυμα, από πόρους του οποίου δόθηκαν τα σημερινά βραβεία. Όπως σημείωσε, οι στίχοι από το έργο «Αληθινή απολογία του Σωκράτη» του μεγάλου ποιητή Κώστα Βάρναλη «Την ευτυχία τη γνώρισα στο δόσιμο χωρίς μισθό, τη λευτεριά στο σκλάβωμα σε κάποιο ιδανικό σκοπό» περικλείουν όλο το νόημα της ζωής αυτού του μεγάλου ανθρώπου. Ευχήθηκε τέλος στα παιδιά καλή πρόοδο και καλή δύναμη, ώστε να μας κάνουν όλους υπερήφανους ως Πολυγυρινούς και ως Χαλκιδικιώτες με τη σταδιοδρομία και την πορεία τους.

Η ταμίας του Ιδρύματος τόνισε: «Οι αξίες ενός ανθρώπου ξεκινούν από την παιδική ηλικία και εξελίσσονται όσο η νεολαία μας τις στηρίζει. Η οικονομική αυτή ενίσχυση, που προσφέρεται στα παιδιά, είναι ένα μικρό δείγμα επιβράβευσης της προσπάθειάς τους».

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020