ΡΟΗ 24/7:

Όλα όσα θες να μάθεις για την αγάπη, το φόβο και την ευτυχία

pes mou daskale ΙΙ cover

"Πες μου Δάσκαλε": Το δεύτερο βιβλίο του Δημήτρη Νομικού

Λόγια που αγγίζουν βαθιά την ψυχή µας, που μας κάνουν να στρέψουμε το βλέμμα ακόμη και στις πιο σκοτεινές γωνιές του είναι μας και να τις φωτίσουμε, με κατανόηση και αγάπη. Ο ειδικός σε θέματα αυτογνωσίας συγγραφέας μας Δημήτρης Νομικός επικοινωνεί μέσω της γραφής του μαζί μας τόσο άμεσα που είναι σαν να κάθεται ο ίδιος δίπλα μας και να τον ακούμε να μας μιλά με ηρεμία, κατανόηση και υπομονή. Μετά την επιτυχία του "Πες μου Δάσκαλε", ακολουθεί το δεύτερο βιβλίο της ίδιας σειράς, το οποίο και επικεντρώνεται στο φόβο και την αγάπη.

− Δάσκαλε, πού χάσαµε την αγάπη µας;

− Στη µετάφραση, παιδί µου!

Σε αγαπώ και θέλω να σε γνωρίσω. Αυτό το γνωρίσω, σηµαίνει να µάθω για σένα, να µάθω εσένα. Σε αγαπώ που υπάρχεις. Αυτό που υπάρχεις. Όχι αυτό που φαντάζοµαι, που επιθυµώ, που µου λείπει, που έχω στερηθεί, που διάβασα στα παραµύθια ή που µου είπαν ότι είναι αγάπη.

Σε αγαπώ µέχρι εκεί που αρχίζει ο φόβος µου. Γι’ αυτό και συνοδεύουµε αυτό το σε αγαπώ µε διάφορα γιατί: Σε αγαπώ γιατί νιώθω όµορφα κοντά σου. Αν αποµακρυνθείς, αρχίζει ο φόβος της µοναξιάς. Σε αγαπώ γιατί νιώθω ασφάλεια. Μόνος έχω τον φόβο της ανασφάλειας. Σε αγαπώ γιατί µε ολοκληρώνεις. Μόνος έχω τον φόβο του µισού. Σε αγαπώ γιατί σε θέλω. Αν δεν σε έχω, φοβάµαι ότι θα πονέσω. Σε αγαπώ γιατί µπορώ να στηρίζοµαι πάνω σου. Χωρίς εσένα, φοβάµαι ότι θα µείνουν ανεκπλήρωτες οι προσδοκίες µου.

Αγάπη και φόβος! Τα δύο βασικά συναισθήµατα! Συνυπάρχουν την κάθε στιγµή. Σε διαφορετική αναλογία στον καθένα. Κάνουν συνεχώς κύκλους µεταξύ τους και πάντα το ένα αφήνει το χνάρι του στο άλλο. Φοβάµαι; Αγαπάω; Φοβάµαι την αγάπη; Αγαπώ τον φόβο;

Την αγάπη δεν µπορείς να την εκµαιεύσεις ή, ακόµα χειρότερα, να την απαιτείς. Την αγάπη, όµως, µπορείς να τη δίνεις. Κανείς δεν µπορεί να σε εµποδίσει να αγαπάς. Μπορεί να µην το αποδεχτούν, αλλά δεν µπορούν να σε εµποδίσουν. Και εδώ, βρίσκεται το κουµπί της ιστορίας µας! Αυτό το βιβλίο γράφτηκε για να αλλάξουµε τις ερωτήσεις της ζωής, ρίχνοντας φως στην πραγµατικότητα της αγάπης και του φόβου, ώστε να προχωρήσουµε ένα βήµα προς την ευτυχία µας.

Το βιβλίο που πρέπει να διαβάσεις, αν θέλεις να βρεις τον εαυτό σου.

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

"Ο Δηµήτρης είναι ένας σύγχρονος ποιητής της ζωής και προσωπικά έχω την τύχη να είναι και φίλος µου. Το «ΠΕΣ ΜΟΥ ΔΑΣΚΑΛΕ – Βιβλίο 2ο» είναι ένα πεζό έµµετρο για την αγάπη και τον φόβο, για την ευτυχία, για την πραγµατικότητα, αλλά πάνω από όλα για τη ζωή. Το βιβλίο που κρατάς θα σε βοηθήσει να φωτίσεις κι άλλο το µέσα σου. Εκεί που είναι όλα κι ας τα ψάχνουµε έξω. Ένα βιβλίο αυτογνωσίας για να έρθεις ένα βήµα πιο κοντά στον αληθινό σου εαυτό. Είναι ένα βιβλίο-κλειδί για την καρδιά και το µυαλό. Το βιβλίο που πρέπει να διαβάσεις, αν θέλεις να βρεις τον εαυτό σου".

Στέφανος Ξενάκης

"Ο Δηµήτρης Νοµικός, για ακόµη µια φορά καταφέρνει να αγγίξει βαθιά την ψυχή µας. Με έναν µοναδικό τρόπο αφήγησης, ρίχνει τον σπόρο κινητοποιώντας τον αναγνώστη σε µία διαδικασία ουσιαστικής σκέψης και ενδοσκόπησης. Καθ' όλη την διάρκεια της µελέτης, έχεις την αίσθηση ότι απευθύνεται αποκλειστικά σε σένα. Προσωπικά, µέσα από την µελέτη του βγήκα πιο πλούσιος αλλά και ένας καλύτερος άνθρωπος. Είµαι Ευγνώµων!".

Δηµήτρης Τσέλιος
Ιδρυτικό Μέλος του Συλλόγου Συµβουλευτικής
Coaching & Mentoring Ελλάδος

author 3dimitris nomikos

Ο συγγραφέας

Ο Δηµήτρης Νοµικός γεννήθηκε το 1965 στον Πειραιά. Το 1978 παρακολούθησε το βασικό σεµινάριο της µεθόδου Silva, ολοκληρώνοντας µελλοντικά όλο το εκπαιδευτικό πρόγραµµα της µεθόδου. Από το 1982 έως το 1984 µετείχε στις συνεδρίες του Καφενείου Σχολείου (Café Ecole του Κώστα Φωτεινού), µιας ψυχαναλυτικής µεθόδου για την αυτοβελτίωση και την αυτογνωσία. Αποφοίτησε από την Ιωνίδειο Σχολή το 1983 και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη διοίκηση επιχειρήσεων. Μελέτησε Χριστιανισµό, Ζεν Βουδισµό, Ταοϊσµό, εσωτερική φιλοσοφία, ψυχολογία, φυσιολογία εγκεφάλου, αστροφυσική και κβαντοµηχανική.

Συµµετέχει ενεργά σε οµάδες δυναµικού διαλογισµού για τη νοητική απεικόνιση θετικών εικόνων επί θεµάτων υγείας και ειρήνης. Αρθρογραφεί σε πολλά site και ηλεκτρονικές εφηµερίδες. Δίνει οµιλίες, διαλέξεις και σεµινάρια αυτογνωσίας και διαλογισµού. Έχει εκδώσει τρία βιβλία πάνω σε θέµατα αυτοβελτίωσης, το «Μια µέρα, µια ψυχή, τρεις ζωές», το «Γεύµατα... ζωής» και το «Πες µου Δάσκαλε...για τον Εαυτό, την Αλήθειά και την Ευγνοµοσύνη».

επιστροφή στην κορυφή