ΡΟΗ 24/7:

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία για τον εμβολιασμό ευπαθών ομάδων με καρδιαγγειακά νοσήματα

vacemvcov21

"Δεν συσχετίζονται τα εμβόλια με ισχαιμικά επεισόδια", αναφέρει σε ανακοίνωσή της

Καμία συσχέτιση εμβολίων και οξέων ισχαιμικών επεισοδίων, δεν έχει αποδειχθεί ούτε αναφερθεί με τη χρήση των μέχρι τώρα εμβολίων, τόσο στις κλινικές δοκιμές τους όσο και στην εφαρμογή τους στον γενικό πληθυσμό. Aυτό έκανε γνωστό η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία με ανακοίνωση της.

Όπως αναφέρει αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

"Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία από την αρχή της πανδημίας COVID-19 έχει τοποθετηθεί υπέρ του καθολικού εμβολιασμού. Ο εμβολιασμός για τον SARS-COV2 αποτελεί πράξη ατομικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί και χορηγούνται έχουν αποδειχθεί ασφαλή κι αποτελεσματικά και αποτελούν το κυριότερο όπλο της επιστήμης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ιδίως τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα, έχουν σημαντικό όφελος από τον εμβολιασμό, που υπερβαίνει κατά πολύ τον οποιαδήποτε κίνδυνο από πιθανές σπάνιες επιπλοκές.

Όσον αφορά τη σχέση εμβολίων και οξέων ισχαιμικών επεισοδίων, η ΕΚΕ δηλώνει ρητά ότι καμία τέτοια συσχέτιση δεν έχει αποδειχθεί ούτε αναφερθεί με τη χρήση των μέχρι τώρα εμβολίων, τόσο στις κλινικές δοκιμές τους όσο και στην εφαρμογή τους στον γενικό πληθυσμό".

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2