ΡΟΗ 24/7:

Διπλή βομβιστική επίθεση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

KAMPOYL AIRPORT260821

Περισσότεροι από 40 νεκροί

Σε πάνω από 40 ανέρχονται οι νεκροί και σχεδόν 120 είναι οι τραυματίες από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, σύμφωνα με τους New York Times.Το ρωσικό πρακτορείο Sputnik επικαλούμενο μια πηγή του αφγανικού υπουργείου Υγείας μετέδωσε τον ίδιο απολογισμό, προσθέτοντας πως ανάμεσα στα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά.

Η έκρηξη σημειώθηκε μετά από επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας κοντά στην Πύλη Άμπεϊ, τη μία από τις τρεις προσβάσεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Λίγες στιγμές αργότερα, σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη, κοντά στο ξενοδοχείο Μπάρον -απέναντι από το αεροδρόμιο- όπου βρίσκονται Αμερικανοί που περιμένουν τη σειρά τους για να απεγκλωβιστούν από το Αφγανιστάν. Όπως υποστηρίζει το Politico επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο και ένα άλλο πρόσωπο με γνώση της κατάστασης για την επίθεση ευθύνεται το Ισλαμικό Κράτος.

Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι μεταξύ των τραυματιών ενδέχεται να είναι και τρεις Αμερικανοί στρατιώτες.

Νωρίτερα, ο Βρετανός υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Τζέιμς Χίπ δήλωσε πως υπάρχουν «πάρα πολύ αξιόπιστες» πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες ότι ένοπλοι σχεδιάζουν επίθεση με στόχο τους συγκεντρωμένους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ που προσπαθούν να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν, Αργά χθες, Τετάρτη, το βράδυ το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας συμβούλευσε τους πολίτες να μην μεταβαίνουν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι του Αφγανιστάν, όπου χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν για να επιβιβαστούν σε μια πτήση που θα τους μεταφέρει εκτός της χώρας ενόψει της καταληκτικής ημερομηνίας της 31ης Αυγούστου για την ολοκληρωτική αποχώρηση των αμερικανικών και συμμαχικών στρατευμάτων από τη χώρα.

kabul6

επιστροφή στην κορυφή