xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Η ΔΕΘ-Helexpo αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη

PHOTO1 DETH THEODWRAKHS

Μεσίστιες οι σημαίες στο χώρο του εκθεσιακού κέντρου

Τον Μίκη Θεοδωράκη, έναν οικουμενικό Έλληνα, που «μίλησε» με τη μουσική και τους αγώνες του στις καρδιές όλων μας, αποχαιρετά με θλίψη και συγκίνηση η ΔΕΘ-Helexpo.

Ο Μίκης Θεοδωράκης υπήρξε ένα τεράστιο πολιτιστικό κεφάλαιο για τη χώρα και αφήνει πίσω του μια πλούσια παρακαταθήκη που θα συνεχίσει να διδάσκει και τις επόμενες γενιές.

Στο πλαίσιο του εθνικού τριήμερου πένθους για τον μεγάλο μας συνθέτη, οι σημαίες στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης θα κυματίζουν μεσίστιες.

Ο θαυμασμός του εθνικού εκθεσιακού φορέα για τον Μίκη Θεοδωράκη είχε εκφραστεί πριν από μερικά χρόνια, το 2015 στην 80ή ΔΕΘ, σε μια κορυφαία στιγμή των συναυλιακών της εκδηλώσεων και συγκεκριμένα στο αφιέρωμα στα 90χρόνια του μεγάλου μας συνθέτη με τον Γιώργο Νταλάρα και την Ελένη Βιτάλη.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της συναυλίας «Όταν σφίγγουν το χέρι-90 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης», ένα μελωδικό ταξίδι στην πλούσια μουσική του ιστορία που είχε γοητεύσει τους επισκέπτες της διοργάνωσης, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, είχε τιμήσει τον Μίκη Θεοδωράκη, παραδίδοντας τιμητική πλακέτα στην κόρη του, Μαργαρίτα (σχετική φωτό).

Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΔΕΘ-Helexpo εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντα, που με τη ζωή και το έργο του σημάδεψε τη σύγχρονη ελληνική ιστορία.

επιστροφή στην κορυφή