xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Μ. Καρράς: «Ο ρόλος του σχολείου είναι αναντίλεκτα πολύτιμος»

241688077 4514845048537052 4597625325257338222 n

Σήμερα ήδη λειτούργησε το 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών σε νέο διδακτήριο κι εντός των επομένων δύο μηνών θα ολοκληρωθεί η μεταστέγαση σε νέα κτίρια του 3ου και 5ου Νηπιαγωγείου Ν. Μουδανιών

Χτύπησε σήμερα το πρώτο κουδούνι σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Ν. Προποντίδας και τελέστηκαν παντού οι καθιερωμένοι αγιασμοί, σύμφωνα με τα όσα ορίζονταν στη σχετική Κοινή Υπουργική απόφαση.

Το μήνυμα του Δημάρχου Ν. Προποντίδας, Μανώλη Καρρά, για την έναρξη της σχολικής χρονιάς:

«Σήμερα ξεκίνησε μία νέα σχολική χρονιά, μία νέα αρχή για το ταξίδι της μάθησης και της γνώσης που για άλλους τώρα ξεκινά και για άλλους συνεχίζεται. Ο ρόλος του σχολείου είναι αναντίλεκτα πολύτιμος. Καλείται να λειτουργήσει πολύπλευρα: να προσφέρει γνώση, να κοινωνικοποιήσει, να δημιουργήσει ενεργούς και με δημοκρατική συνείδηση πολίτες. Χρειαζόμαστε επιστήμονες, μα πάνω απ' όλα χρειαζόμαστε χρήσιμους και ενάρετους ανθρώπους.
Το ταξίδι αυτό δεν είναι μοναχικό αλλά έχει συνοδοιπόρους τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, στους οποίους ολόψυχα εύχομαι καλή δύναμη στο ρόλο που ο καθένας καλείται να ανταποκριθεί, προκειμένου να στηρίξει τα παιδιά μας στα οποία ανήκει το μέλλον.
Ως δάσκαλος και ως γονιός θα προτρέψω για διατήρηση των ισορροπιών. Ας μη χαθεί η ανεμελιά και η ξεγνοιασιά των παιδικών χρόνων από την πίεση των υπερβολικών απαιτήσεων. Δε χρειάζεται βιασύνη. Ο αγώνας της μάθησης είναι “αγώνας αντοχής”, υπομονής και θέλησης, η οποία θα πρέπει να διατηρηθεί αναλλοίωτη στο πέρασμα των χρόνων και να μη χαθεί από τις υπερβολικές προσδοκίες που οδηγούν σε εξόντωση και παραίτηση.
Ως Δήμαρχος, τέλος, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαστε και θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη έχοντας ως προτεραιότητα την αναβάθμιση των σχολικών μας μονάδων. Προς την κατεύθυνση αυτή εργαζόμαστε καθημερινά. Σήμερα ήδη λειτούργησε το 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών σε νέο διδακτήριο κι εντός των επομένων δύο μηνών θα ολοκληρωθεί η μεταστέγαση σε νέα κτίρια του 3ου και 5ου Νηπιαγωγείου Ν. Μουδανιών. Τέλος, βρισκόμαστε στο τέλος της εμπλοκής που δημιουργήθηκε με την έκπτωση του αναδόχου στο 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Καλλικράτειας και σύντομα θα υπογραφεί σύμβαση με νέο ανάδοχο, ώστε το έργο να ολοκληρωθεί.
Εύχομαι καλή και δημιουργική χρονιά!».

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2