xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Κ. Μάλαμα: Η Νέα Τρίγλια έχει μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες

IMG 1852

Συνάντηση της Βουλευτού Χαλκιδικής με τον αντιδήμαρχο Ν. Τρίγλιας

Η αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής της Ν. Τρίγλιας και η ενίσχυση των προσπαθειών της αυτοδιοίκησης για την επίλυση των κρίσιμων προβλημάτων της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι πολίτες κι οι επιχειρήσεις, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης της Βουλευτού Χαλκιδικής, Κυριακής Μάλαμα με τον Αντιδήμαρχο Ν. Τρίγλιας, Ιωάννη Καραπανταζή, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν. Η κ. Μάλαμα συνοδευόταν από από το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Ιωάννη Χατζηασημίδη. Αναλύθηκαν μια σειρά από εκκρεμότητες που αφορούν στα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη η Νέα Τρίγλια, όπως είναι το φράγμα, η δημοπράτηση του οποίου αναμένεται στο επόμενο διάστημα, ενώ τέθηκαν επί τάπητος και μια σειρά από εκκρεμότητες που σχετίζονται με την αντιμετώπιση του τεραστίου προβλήματος της διάβρωσης των ακτών, και των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.

Στο ίδιο πλαίσιο συζητήθηκαν κι οι επόμενες κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν για την διάσωση της "Μαγαζάρας", σε συνέχεια της σχετικής κοινοβουλευτικής παρέμβασης της Κυριακής Μάλαμα και τις έγγραφες διαβεβαιώσεις του Υπουργού Οικονομικών για την επίλυση των γραφειοκρατικών εκκρεμοτήτων. Επίσης, αναλύθηκαν οι διοικητικές ενέργειες που θα πρέπει να προχωρήσουν για να αναστηλωθεί και να διασωθεί ο μοναδικός πύργος του Μετοχιού της Νέας Τρίγλιας, μέσα από την αξιοποίηση του για την ανάδειξη του πολιτισμού της τοπικής κοινωνίας. Συζητήθηκαν, επίσης, τα προβλήματα που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, αλλά κι οι προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης του τόπου, με δεδομένα, αφενός, το τεράστιο πολιτιστικό απόθεμα κι αφετέρου, το απαράμιλλο φυσικό κι αρχιτεκτονικό κάλλος της Νέας Τρίγλιας και της ευρύτερης περιοχής.

Η Κυριακή Μάλαμα δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις κοινοβουλευτικές της παρεμβάσεις και για τα προβλήματα του παραγωγικού ιστού της Νέας Τρίγλιας και για την ανάδειξη και διάσωση του πολιτισμού και των μνημείων της. Υπογράμμισε, στην κατεύθυνση αυτή, ότι σκοπός της ως αναπληρωτής τομεάρχης Μακεδονίας - Θράκης είναι να βάλει στην ατζέντα του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου την πιο ενεργή συμμετοχή του εν λόγω υπουργείου στη διάσωση των διατηρητέων μνημείων της Χαλκιδικής, τα οποία σήμερα απειλούνται από την γραφειοκρατία και τις διασκορπισμένες αρμοδιότητες.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2