ΡΟΗ 24/7:

Συμβουλευτική γραμμή ελπίδας για έγκυες και νέες γυναίκες

vacc pregnant Covid

Ενημέρωση και για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού

«Έλλειμμα πληροφόρησης» για την αναγκαιότητα και την ασφάλεια του εμβολιασμού έναντι της covid-19 κατά την κύηση διαπιστώνει η Ελληνική Εταιρεία Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης και Αναπαραγωγικής Υγείας και μαζί με το Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ προχωρούν σε δράσεις ενημέρωσης.

Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Εταιρείας Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης και Αναπαραγωγικής Υγείας, «καθημερινά βλέπουμε έγκυες να νοσούν σοβαρά. Ένας στους έξι ασθενείς με λοίμωξη CΟVID-19 στη Βρετανία που χρειάστηκαν παράκαμψη των πνευμόνων με εξωσωματική οξυγόνωση με μεμβράνη (Ecmo) μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου 2021 ήταν μέλλουσες μητέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα το Βρετανικό Σύστημα Υγείας».

Με στόχο την «έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση για να μη χαθεί καμία άλλη γυναίκα τόσο άδικα», ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ, επίκουρος καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ, Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, παραχώρησε την προσωπική γραμμή του για τη δημιουργία της συμβουλευτικής «γραμμής ελπίδας για έγκυες και νέες γυναίκες», 213 2039142, από τις 10:00 έως τις 18:00. Απαντήσεις δίνουν μαιευτήρες γυναικολόγοι της Ελληνικής Εταιρείας Οικογενειακού Προγραμματισμού, Αντισύλληψης και Αναπαραγωγικής Υγείας.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2