xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

"Τι θα γίνει με τη γέφυρα στη Συκιά Χαλκιδικής;"

274112190 270365248570457 4825753320211484616 n

Παρέμβαση του συνδυασμού "Κοιτάμε Μπροστά" της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας

Ερώτηση με αίτημα για γραπτή απάντηση κατέθεσε η παράταξη «Κοιτάμε Μπροστά» προς τη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σχετικά με τη γέφυρα στη Συκιά Χαλκιδικής, η οποία υπέστη σοβαρές ζημιές μετά τις πρόσφατες πλημμύρες και κατέστη ετοιμόρροπη, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία από αυτήν και οι μαθητές του χωριού να πηγαίνουν στο σχολείο διασχίζοντας έναν λασπόδρομο. 

Από τη σχετική συζήτηση που έγινε στη Βουλή, (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) βγήκε το συμπέρασμα ότι παρά το γεγονός ότι ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Ιωάννης Γιώργος, είχε υπογράψει σύμβαση του έργου με τίτλο «Ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία Κεντρικού Ρέματος Συκιάς», προϋπολογισμού 3.410.000 ευρώ, από τον Σεπτέμβριο του 2020, τελικά δεν υπήρχαν εξασφαλισμένες πιστώσεις ώστε να γίνει το έργο. Η παράταξη ζητά να μάθει που οφείλεται αυτή η ασυνεννοησία και αν υπήρξε παραπληροφόρηση.

269897275 342906970645199 4913131200185893482 n

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

"ΠΡΟΣ:

⦁ Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, κ. Γιώργο

⦁ Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών & Δικτύων, κ. Μπίλλια

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

⦁ Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, κ. Τζιτζικώστα

⦁ Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας, κ. Μητράκα

Ερώτηση, με αίτημα για γραπτή απάντηση

Θέμα: Γέφυρα Συκιάς Χαλκιδικής.

Από τις τελευταίες πλημμύρες στη Χαλκιδική, η γέφυρα της Συκιάς υπέστη σοβαρές ζημιές και κατέστη ετοιμόρροπη, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η κυκλοφορία από αυτήν. Ως συνέπεια αυτού του γεγονότος, οι μαθητές του χωριού, αλλά και εκπαιδευτικοί, πηγαίνουν στο σχολείο διασχίζοντας έναν λασπόδρομο. Το θέμα έφερε στη Βουλή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κ. Μάλαμα, ζητώντας να ληφθεί μέριμνα ώστε να γίνει το έργο της αποκατάστασης και να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών.

Κατά την απάντησή του, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι θα γίνει ότι είναι δυνατό ώστε να αυξηθεί το όριο πληρωμών του έργου κατά 1.308.000 ευρώ, όπως έχει ζητηθεί από την Αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής. Ο κ. Πέτσας, αφού δήλωσε ότι συμπάσχει, ανέφερε ότι θα μεταφέρει το αίτημα σε άλλον υφυπουργό της κυβέρνησης, στο Υπουργείο Ανάπτυξης, μήπως και καταφέρει να εξεύρει κονδύλια.

Από τη συνολική συζήτηση στη Βουλή, βγήκε το συμπέρασμα ότι δεν υπήρχαν εξασφαλισμένες πιστώσεις για το έργο, παρά το γεγονός ότι ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, κ. Ιωάννης Γιώργος, είχε υπογράψει σύμβαση του έργου με τίτλο «Ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία Κεντρικού Ρέματος Συκιάς», προϋπολογισμού 3.410.000 ευρώ, από τον Σεπτέμβριο του 2020. Δήλωνε τότε ο αντιπεριφερειάρχης: «Έπειτα από την εξασφάλιση της χρηματοδότησης και την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών, υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση ενός έργου ύψιστης σημασίας για την περιοχή της Συκιάς. Η αρχή γίνεται από μια πολύπαθη περιοχή, η οποία την τελευταία δεκαετία έχει πληγεί επανειλημμένα από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα».

Παρακαλούμε να μας απαντήσετε:

⦁ Γιατί, παρά τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη από τον Σεπτέμβριο του 2020, δεν προχώρησε το έργο, με αποτέλεσμα τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση;

⦁ Αποτελούσαν εκείνες οι δηλώσεις ουσιαστικά παραπληροφόρηση, καθώς αποδείχθηκε από τη συζήτηση στη Βουλή ότι δεν υπήρχαν εξασφαλισμένες πιστώσεις;"

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2