ΡΟΗ 24/7:

Ο αθλητισμός ως ένα μέσο ομαλής ένταξης των προσφύγων στο κοινωνικό σύνολο

25188790 712854588918337 8763622351061373633 o

Δράση από το Εργαστήριο Αθλητιατρικής του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ

Με στόχο την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, το Εργαστήριο Αθλητιατρικής του ΤΕΦΑΑ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανταποκρίθηκε για άλλη μια φορά στο αίτημα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (ΕΠΣΜ) για παροχή δωρεάν ιατρικού ελέγχου προσφύγων ποδοσφαιριστών που είναι ενταγμένοι σε δομές της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής.

Στο πλαίσιο του προαγωνιστικού ελέγχου υγείας αθλητών, τα μέλη του Εργαστηρίου παρείχαν δωρεάν ιατρικό έλεγχο σε 40 ποδοσφαιριστές του «Αθλητικού Συλλόγου Προσφύγων-Μεταναστών» που είναι αναγνωρισμένος από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας.

Η δράση του Εργαστηρίου Αθλητιατρικής ολοκληρώθηκε την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022 και έχει στόχο να αναδείξει τον αθλητισμό ως ένα μέσο ομαλής ένταξης των προσφύγων στο κοινωνικό σύνολο.

Το Εργαστήριο Αθλητιατρικής του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ έχει αναπτύξει από το 1993 συνεργασία με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας για τον έλεγχο υγείας και καταλληλόλητας για άθληση ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών σωματείων της δύναμής της. Έκτοτε, κάθε χρόνο, κατά την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου, ποδοσφαιριστές εξετάζονται στο Εργαστήριο Αθλητιατρικής για την υπογραφή του δελτίου καταλληλόλητας των αθλητών.

Το Εργαστήριο Αθλητιατρικής του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ ιδρύθηκε το 1993. Η λειτουργία του είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2008. Η κύρια ερευνητική δραστηριότητα του Εργαστηρίου αποβλέπει στη διασφάλιση της υγείας των αθλητών, στη μελέτη των επιδράσεων της γύμνασης, στην πρόληψη χρόνιων διαταραχών της υγείας και στην εφαρμογή προγραμμάτων θεραπευτικής γύμνασης για την αντιμετώπιση ασθενών με χρόνιες παθήσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Στροφή στα γκολ στα «αστέρια» Θυμίζει… Μπαρτσελόνα »
επιστροφή στην κορυφή