xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Συνεργασία ΑΠΘ με το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου

PRYTANHS AUTH PRESBEIRA IRLANDIAS 20MAY22

Συνάντηση του Πρύτανη με την Πρέσβειρα της Ιρλανδίας

Με την Πρέσβειρα της Ιρλανδίας στην Αθήνα Iseult Fitzgerald συναντήθηκε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, στην Πρυτανεία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Πρέσβης της Ιρλανδίας στην Αθήνα Stephen Duffy, ο Επίτιμος Πρόξενός της Ιρλανδίας στη Θεσσαλονίκη Θεόδωρος Μαυρουδής, η Προϊσταμένη του Τμήματος Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΑΠΘ, Ιωάννα Γεωργιάδου, καθώς και η Προϊσταμένη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΑΠΘ, Δήμητρα Μεντεκίδου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, συζητήθηκαν οι προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας και της έρευνας μεταξύ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων των δύο χωρών ενώ και οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την κοινή επιθυμία τους για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ανανεωθεί για τρία χρόνια η Συμφωνία επιστημονικής συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου (University of Dublin – Trinity College).

Στο πλαίσιο της Συμφωνίας προωθείται, μεταξύ άλλων, η διδασκαλία και η εκμάθηση της νέας ελληνικής γλώσσας και, κατ' επέκταση, οι ελληνικές σπουδές στο εξωτερικό, καθώς δίνεται η ευκαιρία στους Έλληνες μεταπτυχιακούς υποτρόφους να διδάσκουν νέα ελληνικά στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Δουβλίνου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ υπάρχουν έξι ενεργές συμφωνίες των Τμημάτων Θεολογίας, Βιολογίας, Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Νομικής, με τέσσερα πανεπιστήμια της Ιρλανδίας και συγκεκριμένα τα University College Cork, Dublin Institute of Technology, National University of Ireland και University of Limerick.

επιστροφή στην κορυφή