ΡΟΗ 24/7:

Κ. Μάλαμα: Καταστροφικό για το περιβάλλον και γεμάτο “εξυπηρετήσεις” το πολυνομοσχέδιο Σκρέκα

malama exw hlios

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι διαλύει το πλαίσιο προστασίας στις προστατευόμενες περιοχές natura

Ως "επιτομή της κυβερνητικής καταστροφικής πολιτικής" χαρακτηρίζει η Βουλευτής Χαλκιδικής Κυριακή Μάλαμα το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος που ψηφίζεται στη Βουλή. Η κ. Μάλαμα σε δήλωσή της τονίζει ότι το νομοσχέδιο επιτρέπει τις εταιρείες ενέργειας να κάνουν μεγαλύτερες αυξήσεις, υπογραμμίζοντας ότι επιτρέπει χάρες προς την Ελληνικός Χρυσός.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Μάλαμα:

"Το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος που ψηφίζεται με διαδικασίες εξπρές στη Βουλή αποτελεί την επιτομή της κυβερνητικής καταστροφικής πολιτικής για την κοινωνία και το περιβάλλον. Την ώρα που κατακαίγονται επί ημέρες δύο μοναδικά οικοσυστήματα της χώρας, εκείνα της Δαδιάς και της Βάλια Κάλντα, η κυβέρνηση διαλύει το πλαίσιο προστασίας στις προστατευόμενες περιοχές natura, επιτρέποντας τα πάντα, ακόμα κι εξορύξεις.

Με το ίδιο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση βαθαίνει ακόμα περισσότερο την κρίση στην αγορά ενέργειας, επιτρέποντας στις εταιρίες - παρόχους να προχωρήσουν σε ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις, ενώ δείχνει την απύθμενη αναλγησία της προς τους προστάτες του δάσους πυροσβέστες, πενταετούς υποχρέωσης κι εποχικούς, εξαιρώντας τους από το έκτακτο επίδομα υπερεργασίας.

Τέλος, τι άλλο θα μπορούσε να περιμένει κανείς από το πολυνομοσχέδιο; Μα φυσικά οι συνήθεις χάρες στην Ελληνικός Χρυσός, νομοθετώντας έτσι ώστε να χαθούν​ βεβαιώσεις παραβάσεων περιβαλλοντικών ελέγχων σε συρτάρια".

 

επιστροφή στην κορυφή