xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Κ. Μάλαμα: Η Ελληνικός Χρυσός ζητά δάνεια, ενώ απολύονται 92 εργαζόμενοι από τα εργοτάξιά της

306273075 492295456051061 2169851105581657714 n

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία καλούν, αφενός, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να προχωρήσει σε έλεγχο προς την Ελληνικός Χρυσός

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κι Οικονομικών κατέθεσε η Βουλευτής Χαλκιδικής Κυριακή Μάλαμα, σε σχέση με τις καταχρηστικές μαζικές απολύσεις 92 εργαζόμενων στα εργοτάξια της Ελληνικός Χρυσός, την ώρα που η εν λόγω εταιρία δηλώνει ζημίες άνω του μισού δισεκατομμυρίου ευρώ και παράλληλα ζητά δάνεια και χρηματοδοτήσεις που υπερβαίνουν τα 700 εκατομμύρια ευρώ. Την ερώτηση συνυπογράφουν 26 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, αιφνιδιαστικά, η υπεργολάβος εταιρία της Ελληνικός Χρυσός, Edilmac, η οποία εκτελεί εκσκαφικές εργασίες στο μεταλλευτικό μέτωπο της Ολυμπιάδας ανακοίνωσε την μαζική απόλυση 92 εργαζόμενων της στο εν λόγω μεταλλείο. Οι μαζικές αυτές απολύσεις πραγματοποιήθηκαν αναιτιολόγητα κι εκδικητικά, ενώ εργαζόμενοι καταγγέλουν ότι εκ των υστέρων η Ελληνικός Χρυσός υπόσχεται σε ορισμένους από αυτούς επαναπρόσληψη το 2023.

Την ίδια στιγμή, η Ελληνικός Χρυσός, σύμφωνα με δημόσιες ανακοινώσεις της ζητά τραπεζικό δάνειο 700 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ έχει καταθέσει αίτημα, πάλι σύμφωνα με δικές της ανακοινώσεις, για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η Ελληνικός Χρυσός ζητά αυτά τα χρήματα, ενώ πριν από μερικούς μήνες ανακοίνωσε περιστολή της δραστηριότητας της και συσσωρευμένες ζημίες άνω του μισού δισεκατομμυρίου ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία καλούν, αφενός, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να προχωρήσει σε έλεγχο προς την Ελληνικός Χρυσός και την Edilmac για τις μαζικές εκδικητικές απολύσεις των 92 εργαζόμενων, ενώ αφετέρου, ζητούν από το Υπουργείο Οικονομικών να πει την αλήθεια σε σχέση με τα χρέη της Ελληνικός Χρυσός και με το αίτημα της για την χρηματοδότηση των Σκουριών από το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς και να εξετάσει τους σοβαρούς κινδύνους που ενέχει για το τραπεζικό σύστημα η χορήγηση τεράστιου ύψους δανείων σε μία εταιρία που παρουσιάζει πολύ μεγάλες ζημιές και τις οποίες έχει η ίδια ανακοινώσει δημόσια.

paliouras1

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2