xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Πρωτογενής τομέας και τουρισμός στο επίκεντρο (ΦΩΤΟ)

received 640356514368217

Περιοδεία κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Χαλκιδική

Κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής τον Βουλευτή Χαλκιδικής και Υπεύθυνο του τομέα Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Απόστολο Πάνα, πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, με σκοπό την καταγραφή και εν συνεχεία την κεντρική ανάδειξη των προβλημάτων, που αφορούν τον πρωτογενή και τουριστικό κλάδο.

Η περιοδεία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Αρχικά, τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής μαζί με τον κ. Πάνα επισκέφτηκαν παραγωγούς πράσινης ελιάς Χαλκιδικής στα κτήματά τους και συζήτησαν τα ζητήματα του αυξημένου κόστους παραγωγής καθώς και το μέγα ζήτημα της απουσίας εργατών γης.

received 607641817683829

Τα ίδια ακριβώς ζητήματα επεσήμανε και ο Διευθύνων Σύμβουλος μεταποιητικής μονάδας ελιάς, Δημήτριος Λαδάς, την οποία εν συνεχεία επισκέφθηκε το κλιμάκιο με τον Βουλευτή, ενώ στην συζήτηση απασχόλησαν επιπλέον, τα ζητήματα της αναγκαιότητας χρηματοδοτήσεων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η επιτακτική ανάγκη εκπαίδευσης των απασχολούμενων στον πρωτογενή τομέα όπως και η ανάγκη αλλαγής φιλοσοφίας του παραγωγικού μοντέλου, ώστε να μπορέσει ο αγρό-διατροφικός κλάδος να γίνει πιο ανταγωνιστικός στο διαρκώς μεταβαλλόμενο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον.

received 1279931476092273

Από τη πλευρά του ο Βουλευτής επισήμανε τη σωρεία παρεμβάσεων, που έχει κάνει στο αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό τομέα στη Χαλκιδική, καθώς και τις πρόσφατες παρεμβάσεις του για το ζήτημα των μετακλητών εργατών γης.

Στην συνέχεια, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κασσάνδρας, του πιο τουριστικού Δήμου του Νομού Χαλκιδικής, παρουσία της Δημάρχου Κασσάνδρας, του επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης καθώς και Αντιδημάρχων και Δημοτικών συμβούλων, με κύριο θέμα τις επιτακτικές ενέργειες και σε επίπεδο υποδομών που θα πρέπει να γίνουν για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

received 764317338290705

Ο κ. Πάνας και το κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής από πλευράς τους ενημέρωσαν για τις μέχρι τώρα κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, που έχουν γίνει με επίκεντρο τη περιοχή της Κασσάνδρας, κατέγραψαν τα περαιτέρω ζητήματα που προέκυψαν και δεσμεύτηκαν για τη συνεργασία τους με τους αιρετούς, με σκοπό την όσο το δυνατόν πιο άμεση επίλυσή τους.

paliouras2

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2