ΡΟΗ 24/7:

Κ. Μάλαμα από το Helexpo Forum 2022: Κυβερνητικός πληθωρισμός της μακέτας στη ΔΕΘ (βίντεο)

IMG 1946

Κατηγόρησε τα κυβερνητικά στελέχη ότι εμφανίζονται στη ΔΕΘ με υποσχέσεις, ωστόσο όταν τα φώτα σβήσουν ο πολίτης συνεχίζει να ταλαιπωρείται

Στα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη η Θεσσαλονίκη και στο αναπτυξιακό όραμα για την Βόρεια Ελλάδα του αύριο αναφέρθηκε η Βουλευτής Χαλκιδικής, Κυριακή Μάλαμα, από το πάνελ του Helexpo Forum 2022. H Κυριακή Μάλαμα αποδόμησε τις κυβερνητικές θριαμβολογίες για τα μεγάλα έργα και τις παρεμβάσεις που λιμνάζουν τα τελευταία 3,5 χρόνια, ενώ καυτηρίασε και μια σειρά από κωλυσιεργίες που κρατούν την Βόρεια Ελλάδα δέσμια της στασιμότητας.

Όπως υπογράμμισε η Κυριακή Μάλαμα, η επικοινωνιακή τακτική που υιοθετεί όλα αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση είναι αυτή του “πληθωρισμού της μακέτας”. Ο πρωθυπουργός, τα κυβερνητικά και τα αυτοδιοικητικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζονται για μία εβδομάδα στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στην Βόρεια Ελλάδα, με την παλαιοκομματική νοοτροπία του “μάγου με τα δώρα”, εξαγγέλλοντας έργα, μοιράζοντας δισεκατομμύρια, ανακυκλώνοντας μεγαλεπίβολα σχέδια, αλλά μόλις τα φώτα της Διεθνούς Έκθεσης σβήσουν, ο πολίτης συνεχίζει να ταλαιπωρείται από την απουσία υποδομών και κοινωνικού κράτους, ο επιχειρηματίας συνεχίζει να βιώνει στην καθημερινότητά του την απουσία αναπτυξιακών παρεμβάσεων, ο εργαζόμενος συνεχίζει να ταλαιπωρείται στις μετακινήσεις του κι ούτω καθεξής.

Κάλεσε στο πλαίσιο αυτό και τον κ. Καλαφάτη και τον κ. Τζιτζικώστα και τον κ. Ζερβά που συμμετείχαν στο πάνελ, να πουν την αλήθεια, να απολογηθούν για το ισχνότατο έργο τους σε όλη την κυβερνητική θητεία και να ομολογήσουν ότι απέτυχαν να προχωρήσουν τα μεγάλα και τα μικρά έργα που έχει ανάγκη η Βόρεια Ελλάδα. "Τουλάχιστον, θα πρέπει από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης της Θεσσαλονίκης να παρουσιάζονται πιο φειδωλοί γιατί κάθε χρόνο οι υποσχέσεις τους καταγράφονται κι οι πολίτες τις θυμούνται. Τα έργα που υπόσχονται βρίσκονται υπό το μηδέν κι η καθημερινότητα στην πόλη και στην Βόρεια Ελλάδα είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας αυτής της τραγικής εικόνας", σχολίασε η κ. Μάλαμα.

επιστροφή στην κορυφή