xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Έφυγε από τη ζωή ο λαϊκός τραγουδιστής Σταμάτης Κόκοτας

kokotas

Μεσουράνησε τις δεκαετίες 1960 και 1970

Θλίψη σκόρπισε τον καλλιτεχνικό χώρο η είδηση του θανάτου του λαϊκού τραγουδιστή Σταμάτη Κόκοτα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ηλικία 85 ετών. Ο σπουδαίος τραγουδιστής που είχε ως σήμα κατατεθέν τις μακριές φαβορίτες, άφησε την τελευταία του πνοή στο Ασκληπιείο της, Βούλας όπου νοσηλευόταν έπειτα ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

Ο Σταμάτης Κόκοτας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23 Μαρτίου 1937. Είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία τις δεκαετίες 1960 και 1970, οπότε και συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος κ.ά. Τραγούδια του όπως το «Όνειρο απατηλό», το «Πες πως μ’ αντάμωσες», αλλά και το «γιε μου» υπήρξαν διαχρονικές επιτυχίες.

Εκτός από το τραγούδι, ήταν λάτρης της ταχύτητας και έτρεχε σε αγώνες, ενώ διέθετε μία συλλογή από ακριβά αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Είχε παντρευτεί δύο φορές. Από τον πρώτο του γάμο απέκτησε δύο παιδιά, τον τραγουδιστή Δημήτρη Κόκοτα και την Έλλη και με τη δεύτερη σύζυγό του, την Μαριάννα.

 

επιστροφή στην κορυφή