ΡΟΗ 24/7:

Με 100 επιχειρήσεις εγκαινιάζεται η Thessaly Expo

EXPO

Πολυκλαδική και υπερτοπική έκθεση με στόχο τη στήριξη και ανάδειξη του επιχειρείν

Με 100 επιχειρήσεις από όλη τη Θεσσαλία, αλλά και από την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη και την Κρήτη, που θα αναπτυχθούν σε 3.600 τ.μ. στεγασμένου και 500 τ.μ. υπαίθριου εκθεσιακού χώρου στις Καπναποθήκες Καρδίτσας, εγκαινιάζεται στις 7 Οκτωβρίου η πολυκλαδική έκθεση Thessaly Expo, η οποία θα διαρκέσει έως τις 9 του μηνός. Η Thessaly Expo συνδιοργανώνεται από τη ΔΕΘ-Helexpo, το Επιμελητήριο Καρδίτσας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον δήμο Καρδίτσας και έχει ως στόχο να αναδείξει την επιχειρηματικότητα και να στηρίξει την οικονομία της περιοχής, δίνοντας παράλληλα μια αφορμή αναψυχής στον κόσμο μέσα από το πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεών της, όπως επισημάνθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου στην Καρδίτσα.

Ομαδικές συμμετοχές επιχειρήσεων καταγράφονται από τα Επιμελητήρια της Καρδίτσας, της Λάρισας, της Μαγνησίας και των Τρικάλων, ενώ στην έκθεση συμμετέχουν και το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Καρδίτσας. Τρόφιμα-ποτά, αγροτικά προϊόντα & εξοπλισμός, τουρισμός-αγροτουρισμός, δομικά υλικά, ενέργεια, τεχνολογία, οχήματα, οικιακός εξοπλισμός, ένδυση & αξεσουάρ, καλλυντικά και υπηρεσίες-φορείς συνθέτουν το περιεχόμενο της διοργάνωσης. Κατά τη διάρκειά της θα αναδειχθούν τοπικά προϊόντα και παραγωγοί, ενώ θα προβληθεί ο ορεινός και εναλλακτικός τουρισμός της ευρύτερης περιοχής, καθώς και η παράδοση και η στενή της σύνδεση με τον αγροδιατροφικό τομέα.

Η Thessaly Expo πλαισιώνεται επίσης από πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν η ημερίδα με θέμα «Φυσικό φαινόμενο ‘’Ιανός’’: Δύο χρόνια μετά» το Σάββατο και η ημερίδα με θέμα «Αυθεντικότητα στις Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού» την Κυριακή. Στις παράλληλες εκδηλώσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα περιλαμβάνονται οι συναυλίες του Κώστα Μακεδόνα και της Παυλίνας Βουλγαράκη, ενώ το «παρών» θα δώσουν η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Καρδίτσας, καθώς και χορευτικά παραδοσιακά συγκροτήματα.

Χρυσός Χορηγός της Thessaly Expo είναι η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, ενώ η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Υποστηρικτές είναι η βιομηχανία εμφιάλωσης νερού Θεόνη και η βιομηχανία τροφίμων 3Π. Η είσοδος στην έκθεση θα είναι ελεύθερη.

Η Thessaly Expo θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Η σημερινή συνέντευξη Τύπου

Είναι μια δύσκολη χρονιά, η επιχειρηματικότητα όμως ποτέ δεν κάνει πίσω, σημείωσε κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου ενόψει των εγκαινίων της Thessaly Expo ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, Κωνσταντίνος Ζυγογιάννης, ο οποίος ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές της έκθεσης και εξέφρασε την πεποίθησή του πως η Thessaly Expo θα είναι μια επιτυχημένη έκθεση.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, τόνισε πως η Περιφέρεια συνεχίζει να στηρίζει την επιχειρηματικότητα και τους ανθρώπους της παραγωγής σε μια εποχή πολυ-κρίσεων, ενώ χαρακτήρισε τη Thessaly Expo ξεχωριστή, καθώς συνδυάζει την παρουσία πολλών επιχειρήσεων από τη Θεσσαλία και όλη την Ελλάδα με την αναψυχή.

Μια πολύ σημαντική έκθεση που θα δώσει ώθηση στην περιοχή και θα σηματοδοτήσει την εξωστρέφειά της είναι η Thessaly Expo, όπως επισήμανε ο δήμαρχος Καρδίτσας, Βασίλης Τσιάκος, καλώντας τον κόσμο να την επισκεφθεί. Τόνισε δε πως ο δήμος Καρδίτσας στηρίζει την επιχειρηματικότητα και το κάνει από την πρώτη στιγμή.

Με τη σειρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης, έκανε λόγο για ένα πολυκλαδικό, υπερτοπικό γεγονός, εμπλουτισμένο με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, από την εκπαίδευση και τον πολιτισμό μέχρι την ψυχαγωγία. Τόνισε δε πως κάθε τέτοια έκθεση θέλει δουλειά και χρόνο, εξηγώντας πως φέτος μπαίνουν οι βάσεις, ενώ απηύθυνε κάλεσμα στους μεν επιχειρηματίες να την επισκεφθούν και να διερευνήσουν πεδία συνεργασίας με ομολόγους τους, στον δε κόσμο να περιηγηθεί στους χώρους της και να χαρεί το ψυχαγωγικό της πρόγραμμα.

Την αυτονόητη στήριξη της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας στη Thessaly Expo υπογράμμισε ο πρόεδρός της, Γιώργος Μπούκης, με δεδομένη και τη διαχρονική στήριξη της τράπεζας στην τοπική επιχειρηματικότητα. Τόνισε δε πως η έκθεση από τοπική γίνεται περιφερειακή, πανθεσσαλική και με πανελλήνια ακτινοβολία και πρέπει να καταστεί θεσμός, με την Καρδίτσα να αναδεικνύεται σε κέντρο της επιχειρηματικότητας της Θεσσαλίας.

Στη συνέντευξη Τύπου παρέστησαν επίσης: ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καρδίτσας, Κωνσταντίνος Νούσιος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, ο οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, ο υπεύθυνος συμβουλευτικής υποστήριξης επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, Γιώργος Στεργιούλης και ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-Helexpo, Αλέξης Τσαξιρλής.

 

επιστροφή στην κορυφή