ΡΟΗ 24/7:

Κ. Μάλαμα: Πρέπει να νομοθετηθεί άμεσα η αύξηση των επιδομάτων αναπηρίας

malama voulh exw

"Φοροσαφάρι" χαρακτηρίζει η Βουλευτής Χαλκιδικής τα αχρεωστήτως καταβληθέντα που ζητούνται από πολίτες με αναπηρία

Την άμεση ανάγκη για αύξηση των επιδομάτων αναπηρίας και την προώθηση παρεμβάσεων βελτίωσης της της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία, επαναλαμβάνει με ανακοίνωσή της η Βουλευτής Χαλκιδικής Κυριακή Μάλαμα σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία καλεί διαρκώς το Υπουργείο Εργασίας να επεξεργαστεί ένα σχέδιο γενναίων αυξήσεων, το οποίο δεν έχει εισακουστεί.
Στην ίδια ανακοίνωση η κ. Μάλαμα τονίζει ότι τα τελευταία χρόνια τα άτομα με αναπηρία καλούνται να καταβάλουν δυσθεώρητα ποσά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα, ενώ επαναλαμβάνει τη δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα από την 86η ΔΕΘ, για αύξηση του επιδόματος αναπηρίας σε 172.000 άτομα με αναπηρία, την εξασφάλιση προσωπικού φροντιστή για 70.000 άτομα με αναπηρία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η κυβέρνηση εδώ και δύο χρόνια αγνοεί το αναπηρικό κίνημα, το οποίο σε κάθε ευκαιρία εκφράζει την ανάγκη γενναί​ων αυξήσεων των επιδομάτων αναπηρίας, ώστε να μπορούν τα άτομα με αναπηρία να διασφαλίζουν μία αξιοπρεπή διαβίωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία καλεί διαρκώς το Υπουργείο Εργασίας να επεξεργαστεί ένα σχέδιο γενναίων αυξήσεων, δυστυχώς, χωρίς ανταπόκριση. Με τις σημερινές συνθήκες αχαλίνωτων αυξήσεων στην ενέργεια και στα είδη πρώτης ανάγκης, κανένας πολίτης με αναπηρία δεν μπορεί να εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή διαβίωση, εάν δεν έχει την δυνατότητα να του την προσφέρει η οικογένεια του.

Ταυτόχρονα, βιώνουμε εδώ και τρία χρόνια πρακτικές φοροσαφάρι απέναντι στους πολίτες με αναπηρία, είτε στην βάση της εγκυκλίου Τσακλόγλου που ζητά δυσθεώρητα ποσά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα από πολίτες με αναπηρία, είτε από τις φορολογικές υπηρεσίες που φορολογούν αναδρομικά τα αναπηρικά αυτοκίνητα. Αν συμπεριλάβει κανείς σε αυτή την κατάσταση και την γραφειοκρατία που πολλαπλασιάζεται σαν “λερναία Ύδρα”, τις επιτροπές πιστοποίησης αναπηρίας που προσπαθούν συνεχώς να μειώνουν ποσοστά κι επιδόματα και την υποστελέχωση των υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής προστασίας, τότε αντιλαμβάνεται κανείς το πλήρες μέγεθος της αναλγησίας της κυβέρνησης.

Εμείς επαναλαμβάνουμε την δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της ΔΕΘ, για αύξηση του επιδόματος αναπηρίας σε 172.000 άτομα με αναπηρία, την εξασφάλιση προσωπικού φροντιστή για 70.000 άτομα με αναπηρία, την δραστική απλοποίηση της επικοινωνίας των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους με το δημόσιο και την εφαρμογή ενός εκτεταμένου προγράμματος προσβασιμότητας στο αστικό περιβάλλον για τα άτομα με κινητική αναπηρία. Επίσης, δεν ξεχνάμε τον οραματικό μας στόχο για την Χαλκιδική, την δημιουργία δηλαδή μιας στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης για άτομα με αναπηρία χωρίς οικογένεια, ενώ παλεύουμε για την εξασφάλιση πόρων για την ανανέωση του “λευκού ταξί” που διασφαλίζει την μεταφορά των ατόμων με αναπηρία στον Νομό μας".

paliouras2

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2022 13:21
επιστροφή στην κορυφή