ΡΟΗ 24/7:

Θεσσαλονίκη: Ενημερωτική Δράση για τον Καρκίνο του Μαστού από την 3η ΥΠΕ

Poster 3ype mastos Final

Αύριο (24/10) στην πλατεία Αριστοτέλους

Ραντεβού για ενημέρωση αναφορικά με την πρόληψη ενάντια στον καρκίνο του μαστού, δίνουν και φέτος γιατροί, νοσηλευτές και μαίες της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Μακεδονίας), αύριο Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, (10:00-15:00) στην πλατεία Αριστοτέλους. Η δράση που διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Οκτωβρίου, αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση του κόσμου απέναντι στον προληπτικό έλεγχο που κυριολεχτικά σώζει ζωές καθώς ο συγκεκριμένος τύπος του καρκίνου, συνήθως δεν αποβαίνει μοιραίος όταν υπάρχει έγκαιρη διάγνωση.

Στη χώρα μας, ο καρκίνος του μαστού είναι πρώτος σε συχνότητα εμφάνισης και δεύτερος ως αιτία θανάτου μετά τον καρκίνο του πνεύμονα. Αντίθετα με την κοινή αίσθηση, δεν αφορά μόνο τον γυναικείο πληθυσμό, καθώς εμφανίζεται και στους άνδρες, σε πολύ μικρότερη συχνότητα ωστόσο.

Την πρωτοβουλία της δράσης έχει η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της 3ης ΥΠΕ, που ενώνει τις δυνάμεις της με τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Ν. Θεσσαλονίκης «Άλμα Ζωής», την «Ένωση Ασθενών Ελλάδας» και το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο προληπτικών ελέγχων με τη συμβολή εξειδικευμένων στον καρκίνο του μαστού Ιατρών του ΓΝ Παπαγεωργίου και σε επίπεδο ενημέρωσης με τη συμβολή του Δικτύου Αγωγής Υγείας και Πρόληψης, του Δικτύου Μαιών-Μαιευτών και των Νοσηλευτών της ειδικότητας Δημόσιας Υγείας/Κοινοτικής Νοσηλευτικής, της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της 3ης ΥΠΕ.

Οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι θα γίνουν στο πλήρως εξοπλισμένο σύγχρονο πολυϊατρείο «Ασκληπιός» της κινητής μονάδας, που διαθέτει ο Οργανισμός «Χαμόγελο του Παιδιού» από Ιατρούς της 3ης ΥΠΕ ειδικευμένους στην χειρουργική του μαστού, πλαστική χειρουργική, ογκολογία, λεμφοίδημα κ.α. Συγκεκριμένα, στη δράση συμμετέχουν η Α΄ Χειρουργική Κλινική ΑΠΘ και η Πλαστική Χειρουργική Κλινική ΑΠΘ –Ειδικά Ιατρεία Αποκατάστασης Μαστού και Λεμφοιδήματος του ΓΝΘ Παπαγεωργίου.

"Η 3η ΥΠΕ με σύνθημα «δημόσια υγεία για όλους» βρίσκεται για άλλη μια φορά κοντά στους πολίτες και συνεχίζει τον αγώνα της ενημέρωσης και πρόληψης στη μάχη για την υγεία και την ποιότητα ζωής!", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

Τελευταία τροποποίηση στιςΚυριακή, 23 Οκτωβρίου 2022 20:26
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2