xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε επιτήδειους που εξαπατούσαν ηλικιωμένους

hlikiwmeno zeygari am

Απέσπασαν 10.000 από ζευγάρι εκμεταλλευόμενοι τα προβλήματα υγείας

Στη σύλληψη δύο ατόμων που ενέχονται σε ενέχονται σε περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων προχώρησαν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Παρασκευής συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. 28χρονος για απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στην περιοχή Χαριλάου.

Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος πλησίασε 84χρονη και με το πρόσχημα ότι είναι υπάλληλος συνεργείου και επισκεύασε το αυτοκίνητο του ανιψιού της, της ζήτησε το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ. Για να γίνει πιστευτός έδωσε στην ηλικιωμένη το κινητό του προκειμένου να μιλήσει με άγνωστο άνδρα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι ο ανιψιός της. Στη συνέχεια πήγαν με αυτοκίνητο σε υποκατάστημα τράπεζας στην ίδια περιοχή, όπου η 84χρονη πραγματοποίησε χρηματικές αναλήψεις και παρέδωσε στον 28χρονο το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας, συνέλαβαν χθες το μεσημέρι στην περιοχή της Καλαμαριάς, 33χρονο, ο οποίος από αρχές του έτους, μαζί με συνεργό του, επισκέπτονταν το σπίτι 85χρονου, όπου διαμένει με τη σύζυγό του και εκμεταλλευόμενοι τα προβλήματα υγείας τους κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ περίπου, με το πρόσχημα ότι τους οφείλει διάφορα χρηματικά ποσά.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

επιστροφή στην κορυφή