sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Β. Κικίλιας: Από τη συνεργασία μας με τη Google έχουν εκπαιδευτεί πάνω από 2.000 ξενοδόχοι

WhatsApp Image 2022 11 07 at 20.04.24

Επαφές στην έκθεση WTM του Λονδίνου

Στο Λονδίνο βρίσκεται ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, όπου σήμερα άνοιξε τις πύλες της η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού World Travel Market (WTM).

Το πρωί, ο κ. Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ενημερωτική εκπομπή Breakfast show του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου SKY News, ανακοίνωσε ότι το 2022- μέχρι στιγμής- έχουν επισκεφτεί την Ελλάδα 3 πάνω από εκατομμύρια Βρετανοί, ενώ οι μέχρι τώρα συμφωνίες και συζητήσεις με τους παράγοντες της αγοράς δείχνουν επέκταση των πτήσεων προς την Ελλάδα, μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου.

"Η Ελλάδα είναι ένας υπέροχος προορισμός ακόμα για Σαββατοκύριακο αυτούς τους μήνες", ανέφερε, δηλώνοντας ότι η καμπάνια του ΕΟΤ “Greekend” που πέρσι έγινε viral θα αποτελέσει και φέτος μέσο για την προβολή της χώρας.

WhatsApp Image 2022 11 07 at 20.04.45

Ο Υπουργός Τουρισμού περιηγήθηκε στα ελληνικά περίπτερα της Έκθεσης και στη συνέχεια πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τους επικεφαλής του Ομίλου TUI. Κατά την διάρκεια της συνάντησης ανακοινώθηκε η αύξηση των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων προς την Ελλάδα για το 2023 και το άνοιγμα σε νέες αγορές με περισσότερους προορισμούς.

Το απόγευμα, ο κ. Κικίλιας παραχώρησε συνέντευξη τύπου με θέμα “Βιωσιμότητα, το μέλλον του Τουρισμού” με τη συμμετοχή του CEO της TUI Group Sebastian Ebel, της Director Of Industry Relations του Συνδέσμου Βρετανικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΑΒΤΑ) Susan Deer, του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, της CEO της CommonSeas Jo Royle και του ταξιδιωτικού συγγραφέα και digital nomad Kash Bhattacharya.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι για το 2023 οι στόχοι δεν περιορίζονται στην αύξηση των εσόδων και της μέσης δαπάνης αλλά στην υλοποίηση του στόχου της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης. Mάλιστα ο ίδιος επισήμανε πως "η συνεργασία μας με την Google για την επιτάχυνση του πράσινου και βιώσιμου μετασχηματισμού του τουριστικού κλάδου της Ελλάδας, έχει ήδη φέρει απτά αποτελέσματα με περισσότερους από 2000 ξενοδόχους να εκπαιδεύονται σε βιώσιμες πρακτικές και 500 ξενοδοχεία που λαμβάνουν τη σχετική διαπίστευση σε λιγότερο από 6 μήνες από τότε που ξεκινήσαμε το πρόγραμμα".

Αναφορικά με τις υποδομές, υπογράμμισε ότι το Υπουργείο έχει ήδη προτεραιοποιήσει μια σειρά έργων που θα προχωρήσουν με fast track διαδικασίες και τα οποία έχουν να κάνουν με τη διαχείριση υδάτινων πόρων, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη διαχείριση απορριμμάτων, το birth allocation.

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr