ΡΟΗ 24/7:

Πόλος έλξης με τη συμμετοχή 2.700 συνέδρων και 79 εταιρειών το 20ό PHARMA point

PHARMAPOINT221

Θετικός ο απολογισμός της επετειακής διοργάνωσης

Με τη συμμετοχή 2.700 συνέδρων και 79 εταιρειών, αριθμός που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του επετειακού 20ού PHARMA point, της μεγαλύτερης φαρμακευτικής διοργάνωσης στη Βόρεια Ελλάδα, που συμπλήρωσε φέτος είκοσι χρόνια συνεχούς ανάπτυξης και προσφοράς στη φαρμακευτική αγορά.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε δια ζώσης στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2021, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», υπό την αιγίδα του Τμήματος Φαρμακευτικής ΑΠΘ, του Τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ, του Τμήματος Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Συνδέσμου ΕΦΕΧ.

Το PHARMA point αποτέλεσε για ακόμα μία φορά σημείο συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο φαρμακευτικό χώρο. Κεντρικό θέμα του συνεδρίου ήταν «PHARMA point: 20 χρόνια στην πρώτη γραμμή!», ενώ το «παρών» έδωσαν διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί και επιστήμονες από το χώρο της υγείας και του φαρμάκου.

Στις εργασίες του συμμετείχαν 42 ομιλητές, ενώ διεξήχθησαν 2 στρογγυλά τραπέζια με θέματα:

-«Γυναίκα Φαρμακοποιός, ένας πολυσύνθετος ρόλος», όπου την εισαγωγική ομιλία και τον συντονισμό έκανε η αντιπρόεδρος Δ.Σ. του ΦΣΘ Άννα Σιδηροπούλου.

Στη συζήτηση συμμετείχαν η ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια, Μαρία Ευαγγελοπούλου, που ανέπτυξε το θέμα του εργασιακού στρες και γυναίκες φαρμακοποιοί - μέλη του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης σε διαφορετικές ηλικιακές φάσεις, που παρουσίασαν την καθημερινότητά τους.

-«Επαγγελματική ενημέρωση φαρμακοποιών» με τη συμμετοχή του προέδρου του ΠΦΣ Απόστολου Βαλτά και του προέδρου του ΙΔΕΕΑΦ Σεραφείμ Ζήκα.

Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο πρόεδρος του ΦΣΘ Διονύσιος Ευγενίδης.

Ξεχωριστή στιγμή στο συνέδριο αποτέλεσε το επίσημο καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσιο Ευγενίδη, ο οποίος επισήμανε, μεταξύ άλλων ότι «ξανασυναντιόμαστε σήμερα εδώ, πιο δυνατοί, πιο έμπειροι και πιο έτοιμοι από ποτέ για να αντιμετωπίσουμε τις νέες προκλήσεις, να απαντήσουμε στα ερωτήματα της επόμενης ημέρας, να οραματιστούμε μαζί και να σχεδιάσουμε το φαρμακείο του αύριο. Ένα φαρμακείο, που μέσα από τη διεύρυνση και την θεσμοθέτηση νέων παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, μαζί με τις παραδοσιακές, θα αρχίσει να σχηματοποιεί και να σκιαγραφεί τον ενισχυμένο ρόλο του, άλλα και τα βήματα που θα το οδηγήσουν στην επόμενη μέρα και στη νέα εποχή!».

Παράλληλα, τόνισε ότι «δεν είναι τυχαίο ότι στα 20 χρόνια της διοργάνωσης του PHARMApoint πολλά από τα συμπεράσματα που έχουν προκύψει, μετουσιώθηκαν σε αιτήματα και υπομνήματα προς την ελληνική πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς και οδήγησαν στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων του κλάδου. Είναι σαφές ότι όλα τα παραπάνω έχουν σφραγίσει τη διοργάνωση του PHARMAPOINT όλα αυτά τα χρόνια και αδιαμφισβήτητα αποτελούν ένα από τα χαρακτηριστικά του συνεδρίου που έχουν συμβάλει στη διαχρονική επιτυχία του».

Εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, βουλευτές, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιστήμονες και καθηγητές, συνεργάτες, συνάδελφοι από φαρμακευτικούς συλλόγους όλης της χώρας και φίλοι έδωσαν το «παρών», στηρίζοντας εμπράκτως τη διοργάνωση.

Κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής για τον εορτασμό των 20 χρόνων PHARMA point έγινε η απονομή τιμητικών διακρίσεων στους Δημήτριο Βαγιωνά, Θεόδωρο Αμπατζόγλου, Κυριάκο Θεοδοσιάδη και Κωνσταντίνο Λουράντο που διετέλεσαν πρόεδροι του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, καθώς και στον νυν πρόεδρο του ΠΦΣ Απόστολο Βαλτά ως αναγνώριση του έργου, της αφοσίωσης και της συμβολής τους στην ανάπτυξη του φαρμακευτικού κλάδου.

Επίσης βραβεύτηκαν οι δύο φοιτήτριες που εισήχθησαν με την καλύτερη βαθμολογία στο Τμήμα Φαρμακευτικής του ΑΠΘ το 2022, από το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ, τιμήθηκαν οι συνταξιούχοι φαρμακοποιοί του ΦΣΘ για το 2021 και απονεμήθηκαν υποτροφίες από τον ΦΣΘ σε παιδιά φαρμακοποιών που εισήχθησαν σε ΑΕΙ.

Πόλο έλξης αποτέλεσε και η παράλληλη έκθεση φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων, καλλυντικών, συμπληρωμάτων διατροφής, αναλωσίμων ειδών φαρμακείου κ.α. με τη συμμετοχή πλήθους εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ευρύτερης φαρμακευτικής αγοράς.

PHARMAPOINT225

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2