sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Γρ. Τάσιος: «Οι προκλήσεις εξακολουθούν να βρίσκονται μπροστά μας»

Symvoulio Proedron POX

Συμβούλιο Προέδρων Ενώσεων – Μελών της ΠΟΞ στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Philoxenia

Με αναφορές στη μεγάλη συνεισφορά του Ελληνικού Τουρισμού στην οικονομία και κοινωνία, ξεκίνησε την ομιλία του στο Συμβούλιο των Προέδρων Ξενοδοχειακών Ενώσεων – Μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων στη Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος, υπογραμμίζοντας ότι «με βάση το δημοσιονομικό χώρο που δημιουργούν τα τουριστικά έσοδα που έφτασαν πράγματι στο επίπεδο του 2019, σχεδιάζονται όλο αυτό το διάστημα και τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις τη δύσκολη αυτή περίοδο». Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στις προκλήσεις του 2022 και του 2023, ιδιαίτερα για τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας και ορεινού – ημιορεινού όγκου:
«Μπορεί τα δημόσια έσοδα να ενισχύονται, αυτό όμως δεν σημαίνει πως λύθηκαν ξαφνικά όλα τα προβλήματα του κλάδου» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Οι δυσκολίες δεν πέρασαν. Οι προκλήσεις εξακολουθούν να βρίσκονται μπροστά μας. Μπορεί η δυναμική του ΄22 να μας κάνει αισιόδοξους και για το ΄23, μπορεί τα προμηνύματα να είναι θετικά όπως αποδείχθηκε και στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου, όμως οι αβεβαιότητες παραμένουν. Όταν πέφτουν πύραυλοι μέσα στην Ευρώπη, αντιλαμβανόμαστε πως τίποτα δεν μπορούμε να το θεωρήσουμε ως δεδομένο κι όταν ο χειμώνας δείχνει τα δόντια του στα ευρωπαϊκά νοικοκυριά που πιέζονται για να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές βιοτικές ανάγκες τους».
Στο Συμβούλιο των Προέδρων Ενώσεων – Μελών της ΠΟΞ που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Philoxenia 2022, ακολούθησε συζήτηση με τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση, τον Υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρο Καλαφάτη, την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και τους Διοικητές ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή και ΔΥΠΑ Σπύρο Πρωτοψάλτη. Χαιρετισμό απηύθυναν οι Πρόεδροι του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος και ΞΕΕ Αλέξανδρος Βασιλικός, καθώς και η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Δημήτρης Γαλαμάτης, η Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, η Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Marketing Greece Ιωάννα Δρέττα, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Καραγιάννη κ.α.

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr