Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΒΙΒΛΙΟ | Τρεις γενιές, τρεις Ελληνίδες στο σανίδι

6020bec9 f76c b171 0185 53d6a1bccc9b

Ταξίδι στην Ελλάδα του 20ου αιώνα, με αφετηρία τα μπουλούκια

"Είσαι δεκαοχτώ χρονών, καλό μου, και τα δεκαοχτώ χρόνια δεν σκλαβώνονται, για να κάνουν παρέα στις γριές. Εγώ δεν σε μεγάλωσα, Ελένη, για να μου κλείσεις τα μάτια."

Μια σπονδυλωτή µυθιστορηµατική αφήγηση που αφορά τη ζωή τριών γενιών καλλιτεχνών: το Λενάκι που το σκάει απ' τη Ροδίτσα Φθιώτιδος µ' έναν µπουλουκτσή, για να τραγουδήσει στα θεατρικά µπουλούκια, την κόρη της, Κάλλι, που γίνεται µεγάλη ηθοποιός του θεάτρου, και την εγγονή της, Ελένη, ηθοποιό των ηµερών µας. Η πορεία που ακολούθησε η Ελλάδα από το Μεσοπόλεµο και την Κατοχή έως τη Χούντα και τη Μεταπολίτευση ζωντανεύει µέσα από τον κόσµο της Τέχνης, µε όχηµα την ιστορία ενός µπουλουκιού, του σχήµατος εκείνου που άφησε εποχή στην ελληνική πολιτιστική ζωή και µοιάζει ξεχασµένο στις µέρες µας.

Στο νέο του μυθιστόρημα, με τίτλο "Βαγόνι Τρίτης Θέσης", ο πολυγραφότατος συγγραφέας Πασχάλης Πράντζιος μάς σαγηνεύει με την πληθωρική αφήγηση και την πιστή αναπαράσταση της εποχής, προσκαλώντας μας σε ένα μοναδικό ταξίδι, γεμάτο γέλιο και δάκρυ. Ένα ταξίδι με βαγόνι τρίτης θέσης, σαν τα βαγόνια που ταξίδευαν τα θεατρικά µπουλούκια τον περασµένο αιώνα...

Κυκλοφορεί από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή

Ο συγγραφέας

Ο Πασχάλης Πράντζιος γεννήθηκε στην Ανάβρα Καρδίτσας το 1971 και εµφανίστηκε στα ελληνικά γράµµατα το 2006. Σπούδασε φιλοσοφία στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ., συνέχισε τις µεταπτυχιακές του σπουδές στο Θέατρο µε ειδίκευση στην Επιβίωση του Αρχαίου Δράµατος (ΑΠΚΥ) και στο µεταπτυχιακό πρόγραµµα Δηµιουργικής Γραφής του ΕΑΠ. Παράλληλα µε τη µυθιστοριογραφία ασχολείται µε τη θεωρία λογοτεχνίας και θεάτρου, δηµοσιεύοντας άρθρα και µελέτες του σε περιοδικά λογοτεχνικού ενδιαφέροντος. Εργάζεται ως φιλόλογος καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση. Το Βαγόνι τρίτης θέσης είναι το έβδοµο µυθιστόρηµά του.

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020