ΡΟΗ 24/7:

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Στήριξη στα αιτήματα των μεταλλωρύχων

foto OSYPA PASOK KINAL 1122

Συνάντηση κλιμακίου υπό τον Απ. Πάνα με την Ομοσπονδία του κλάδου

Με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας (ΟΣΥΠΑ) συναντήθηκε στη Βουλή αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, αποτελούμενη από τον Απόστολο Πάνα Βουλευτή Χαλκιδικής και Υπεύθυνο ΚΤΕ του Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, Βουλευτή Αιταιλωκαρνανίας και τον Θανάση Γκλαβίνα Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος.

Τα μέλη της ΟΣΥΠΑ ενημέρωσαν αναλυτικά την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, δίνοντας ταυτόχρονα μια συνολική εικόνα της παρούσας κατάστασης του κλάδου. Επιπλέον, ζήτησαν στήριξη στα αιτήματα τους σχετικά με την επαναπρόσληψη των 92 απολυμένων στην «Ελληνικός Χρυσός», που απολύθηκαν από εργολάβο, καθώς και τη στελέχωση της Επιθεώρησης Μεταλλείων.

Έθεσαν, ακόμα, το ζήτημα της αποδιάρθρωσης του ΙΓΜΕ, στο οποίο έχουν μείνει μόνο 140 εργαζόμενοι, συζητήθηκε επίσης το ασφαλιστικό καθεστώς και η επαναφορά του ορίου ηλικίας στα 50 έτη για τους μεταλλωρύχους στις υπόγειες στοές. Επίσης , αναφέρθηκαν στις τελευταίες εξελίξεις στην «ΛΑΡΚΟ» και μετέφεραν την αγωνία τους για το αύριο της επιχείρησης.

Από την πλευρά του το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής εξέφρασε τη στήριξή του στα δίκαια αιτήματα τους. Ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων, ότι έχει προβεί σε κοινοβουλευτική αναφορά για το θέμα των 92 απολυμένων στην «Ελληνικός Χρυσός», και δεσμεύτηκε, ότι θα συνεχίζει να θέτει τα ζητήματα που τους απασχολούν με παρεμβάσεις στη Βουλή.

επιστροφή στην κορυφή