ΡΟΗ 24/7:

"Θησέας και Αριάδνη": Μία φαντασμαγορική παράσταση για μικρά και μεγάλα παιδιά

Timage2

Η παράσταση διακρίθηκε με το πρώτο βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών

Η εξαιρετική παράσταση “Θησέας και Αριάδνη” που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, παρουσιάζεται στο Θέατρο "Αριστοτέλειον" στη Θεσσαλονίκη, μαγεύοντας το κοινό.
Η παράσταση αφηγείται την ιστορία του μυθικού ήρωα Θησέα, γιου του βασιλιά Αιγέα. Ο Θησέας μετά από άθλους, που κόβουν την ανάσα, ταξιδεύει στην Κρήτη και με τη βοήθεια των θεών και της όμορφης Αριάδνης, κατατροπώνει τον Μινώταυρο. Ηθοποιοί, ακροβάτες, μουσικοί, τραγουδιστές δίνουν σάρκα και οστά στο μύθο, καθηλώνοντας τους θεατές.
Λόγω του διαδραστικού χαρακτήρα της παράστασης τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά καθ' όλη την διάρκεια του έργου, φωνάζοντας το όνομα του ήρωα.

Timage4

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράσταση διακρίθηκε με το πρώτο βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών.

Timage8

Το κείμενο υπογράφει ο ποιητής Στρατής Πασχάλης. Η σκηνοθεσία, οι χορογραφίες και η μουσική επιμέλεια είναι της Σοφίας Σπυρατου. Τα σκηνικά, που θυμίζουν αντίγραφα από τοιχογραφίες, είναι του Μανόλη Παντελιδακη.
Οι παραστάσεις συνεχίζονται κάθε Κυριακή έως και τις 18 Δεκεμβρίου στο θέατρο "Αριστοτελειον" στη Θεσσαλονίκη, ενώ τις καθημερινές την παρακολουθούν τα πρωινά τα σχολεία που επιθυμούν.

Timage11

 

επιστροφή στην κορυφή