Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη Αστυνομικός για τον πυροβολισμό στο κεφάλι 16χρονου Ρομά

astynomia dias katadiwxh

Ο νεαρός για να ξεφύγει από τους Αστυνομικούς έκανε επικίνδυνους ελιγμούς και επιχείρησε να εμβολίσει μηχανή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Μάχη για τη ζωή του δίνει ένας 16χρονος Ρομά, ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι τα ξημερώματα της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη, ενώ συνελήφθη 34χρονος αστυνομικός που φέρεται να τον πυροβόλησε.
Ειδικότερα, στη 1.00 περίπου τα ξημερώματα ο 16χρονος, που οδηγούσε φορτηγάκι, πήγε σε βενζινάδικο στην οδό Ν. Μοναστηρίου, όπου εφοδιάστηκε με πετρέλαιο και έφυγε δίχως να πληρώσει το αντίτιμο, σύμφωνα με σχετική καταγγελία του υπαλλήλου. Εκείνος ενημέρωσε Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι βρίσκονταν κοντά στο σημείο. Σύμφωνα με την Αστυνομία ακολούθησε κυνηγητό από τους Αστυνομικούς, ενώ ο 16χρονος πραγματοποιώντας συνεχείς επικίνδυνους ελιγμούς για τους υπόλοιπους οδηγούς και μη συμμορφούμενο κατευθύνθηκε προς την περιοχή των Διαβατών, παραβιάζοντας τους σηματοδότες.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο 16χρονος επιχείρησε να εμβολίσει μετωπικά το προπορευόμενο δίκυκλο της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών, αγνοώντας εκ νέου τις εντολές τους.
"Ενόψει του άμεσου κινδύνου, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου (πραγματοποιώντας δύο βολές) επιχειρώντας να ακινητοποιήσουν το όχημα, με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο αυτού, να προσκρούσει σε τοιχίο και να διακομισθεί σοβαρά τραυματισμένος στο εφημερεύον Νοσοκομείο με σταθμό του ΕΚΑΒ", τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.
Για το συμβάν άμεσα ενημερώθηκε η Εισαγγελική Αρχή, η οποία εποπτεύει την διενεργούμενη προανάκριση και πραγματοποιήθηκε αυτοψία παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, ενώ ο αστυνομικός που έκανε χρήση όπλου συνελήφθη.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

 

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020