Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πραξικόπημα στη Γερμανία σχεδίαζαν οι «Πολίτες του Ράιχ»

astunomia germanias

Τουλάχιστον 25 συλλήψεις

Την ανατροπή του πολιτεύματος, με εισβολή στο κοινοβούλιο και συλλήψεις πολιτικών προσώπων, σχεδίαζαν τα μέλη της οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbürger), όπως αποκάλυψε η έρευνα των Γερμανικών Αρχών, που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 25 ατόμων, ενώ φέρονται να μετέχουν ένας πρίγκιπας, πρώην διοικητής της μονάδας αλεξιπτωτιστών, αλλά και μία πρώην βουλευτής.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η οργάνωση σχεδίαζε ήδη από τον Νοέμβριο του 2021 ένοπλη επίθεση στην Bundestag και συλλήψεις πολιτικών, με στόχο να προκληθεί εκτεταμένη αναταραχή στη χώρα και τελικά «ανατροπή» του δημοκρατικού πολιτεύματος. Επικεφαλής της νέας κυβέρνησης επρόκειτο να τοποθετηθεί ο πρίγκιπας Ερρίκος 13ος, ο οποίος θα επεδίωκε να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία. Μάλιστα η οργάνωση για να πετύχει το σκοπό της θεωρείται ότι προσπαθούσε να δημιουργήσει έναν «σκιώδη» στρατό σαν πολιτοφυλακή σε διάφορα σημεία της

Στην επιχείρηση εξάρθρωσης της οργάνωσης, που θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες στη Γερμανία, έλαβαν μέρος περισσότερα από 3.000 άτομα, ενώ οι 25 συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα και αύριο, Πέμπτη, ενώπιον του ανακριτή στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, στην Καρλσρούη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020