sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Η γαστρονομική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης στην Ισπανική τηλεόραση

gastrothesisp

Η μπουγάτσα, τα μελομακάρονα, αλλά και η φέτα μέσα από την εκπομπή Aqui la Τierra

Γυρίσματα της ομάδας παραγωγής της εκπομπής Aqui la Τierra, του Ισπανικού κρατικού καναλιού TVE1 στη Θεσσαλονίκη ανέλαβε να οργανώσει ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, μετά από πρόταση του γραφείου εξωτερικού του ΕΟΤ Ισπανίας και την προϊσταμένη του Καλλιόπη Κουρούσια.

H επικεφαλής της ομάδας, Angeles Cortina συγκέντρωσε οπτικοακουστικό υλικό προκειμένου να παρουσιάσει την γαστρονομική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης και την σύνδεσή της με την ντόπια παραγωγή.

Η Ισπανίδα δημοσιογράφος επισκέφθηκε την κτηνοτροφική μονάδα της ΜΕΒΓΑΛ, προκειμένου να παρουσιάσει στο ισπανικό τηλεοπτικό κοινό πώς παρασκευάζεται η ελληνική φέτα και το κασέρι Σοχού. Η ομάδα παραγωγής κατέγραψε επίσης την διαδικασία παρασκευής της Θεσσαλονικιώτικης μπουγάτσας και των μελομακάρονων.

Η πλούσια παράδοση γεύσεων της Θεσσαλονίκης και ο τίτλος αναγνώρισης από την UNESCO ως πρωτεύουσα της ελληνικής γαστρονομίας προσέλκυσε το ενδιαφέρον του Ισπανικού καναλιού. 

Η εκπομπή Aqui la Τierra μεταδίδεται από το κρατικό κανάλι «1» (TVE1) από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή από τις 20:00 έως τις 21:00 και τις Κυριακές από τις 20:30 έως τις 21:00. Όλες σχεδόν τις ημέρες μετάδοσης του είναι το πρόγραμμα με τις περισσότερες προβολές στο κανάλι «1». Έχει μερίδιο τηλεθέασης μεταξύ 10% και 11%, με περισσότερους από ένα 1.200.000 θεατές την ημέρα.

Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου δήλωσε: “Η γαστρονομία μιας περιοχής όταν βασίζεται σε ντόπια υλικά και παραδοσιακές μεθόδους παρασκευής μπορεί από μόνη της να αποτελέσει επαρκή λόγο για να επισκεφθεί κάποιος μια χώρα. Προωθώντας τα τοπικά προϊόντα βελτιώνουμε το brand του προορισμού. Η Θεσσαλονίκη έχει ταυτότητα και παραγωγή. Ο αγρότης, ο κτηνοτρόφος, ο αλιέας είναι κύριος σύμμαχος του τουρισμού. Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης στηρίζει οποιαδήποτε δράση είναι προς αυτή την κατεύθυνση”.

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr