ΡΟΗ 24/7:

Θεσσαλονίκη: Οι Μαγεμένες Γιορτές συνεχίζονται στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς (ΦΩΤΟ)

anammadentrou 15 12 22 0012

Άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Με φως πλημμύρισε η πλατεία Αρχαίας Αγοράς, στο Χριστουγεννιάτικο χωριό του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης έδωσαν το επίσημο σύνθημα για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, σε μια πλατεία όπου χτυπά η καρδιά της εορταστικής περιόδου. Η φημισμένη μαγείρισσα Μαρία Εκμετσίογλου ετοίμασε για τους επισκέπτες ζεστό αρωματικό κρασί με κανέλα και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης σκόρπισε χριστουγεννιάτικες μελωδίες! Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με σκοπό την ενίσχυση της εμπορικής κίνησης, την καλλιέργεια θετικής ατμόσφαιρας, δημιούργησαν ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό, σε μια πλατεία με ιστορικό και εμπορικό ενδιαφέρον.

anammadentrou 15 12 22 0013

Η χαρά των Χριστουγέννων βρίσκει στέγη από τις 7 Δεκεμβρίου στα σπιτάκια του χωριού, όπου υλοποιούνται δωρεάν δράσεις για παιδιά, μουσικά και ψυχαγωγικά δρώμενα. Καθημερινά, κλόουν, ζογκλέρ και διασκεδαστές προσφέρουν χαρά και όμορφες οικογενειακές στιγμές σε Θεσσαλονικείς και επισκέπτες. Πολιτιστικοί σύλλογοι, μουσικοί παραγωγοί, μουσικά σχήματα, χορωδίες ακόμα και Φιλαρμονικές ορχήστρες θα βάζουν το κοινό στον ρυθμό των γιορτών. Άρχοντες και οικοδεσπότες του χωριού, ο Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά, σκορπίζουν μαγεία, λάμψη και χαμόγελα στους μικρούς επισκέπτες. Ταυτόχρονα οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους και γευτούν λιχουδιές από τις επιχειρήσεις που στεγάζονται στους οικίσκους του Χριστουγεννιάτικου χωριού.

anammadentrou 15 12 22 0001

Σε μια προσπάθεια ανάδειξης της επανάχρησης και της κυκλικής οικονομίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας έχουν δημιουργήσει έναν οικίσκο όπου από την επόμενη εβδομάδα θα συλλέγονται μεταχειρισμένα βιβλία και παιχνίδια σε καλή κατάσταση, με σκοπό να διατεθούν σε ευπαθείς ομάδες πολιτών, δομές του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο.

Το Χριστουγεννιάτικο χωριό στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς θα λειτουργεί έως τις 8 Ιανουαρίου. Το ωράριο λειτουργίας διαμορφώνεται από Δευτέρα έως Πέμπτη από τις 12.00 έως τις 23.30 και από Παρασκευή έως Κυριακή και τις αργίες από τις 10.00 έως τις 23.30. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

επιστροφή στην κορυφή