sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Δήμος Αριστοτέλη: Σε 18 θεματοποιημένες μορφές η τουριστική προβολή για το 2023

parousiasi 2023

Καινοτομία, τεχνολογίες, βιωσιμότητα και περιβαλλοντική προστασία

Με εγκεκριμένο πρόγραμμα τουριστικής προώθησης υποδέχεται το 2023 ο Δήμος Αριστοτέλη της Χαλκιδικής, ο οποίος, σε συνεργασία με τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής, εκπόνησε ολοκληρωμένο προωθητικό σχεδιασμό, εστιασμένο στην καινοτομία, στις νέες τεχνολογίες, στη βιωσιμότητα, στα έργα τουριστικής υποδομής, στη σύνδεση του τουρισμού με τον πολιτισμό, στην περιβαλλοντική προστασία και στην ανάδειξη του θεματικού τουρισμού.

Ο προωθητικός σχεδιασμός είναι πάντα βασισμένος σε 18 θεματοποιημένες μορφές τουρισμού:

- Δίνει συνέχεια και ολοκληρώνει εξωστρεφείς παρεμβάσεις προηγούμενων ετών σε 30 τουριστικές αγορές.
- Προτάσσει και ενισχύει τις digital προωθητικές καμπάνιες.
- Προσεγγίζει νέες τουριστικές αγορές στη Μέση Ανατολή, τη Μεσόγειο και την Ασία, εκπονώντας ειδικό σχέδιο marketing για το Καζακστάν, το Λίβανο, τη Σαουδική Αραβία, τις Ινδίες και το Ομάν.
- Τιμά μέσω του KOUZINA την Πορτογαλία, εμπλουτίζοντας με νέα στοιχεία το στοχευμένο άνοιγμα στην τουριστική της αγορά.
- Καθιερώνει τη σύγκλιση της Ανατολικής Χαλκιδικής με τα δυτικά Βαλκάνια, αξιοποιώντας την προεργασία που πραγματοποιήθηκε από το forum διαβαλκανικής συνεργασίας.
- Εστιάζει στην εκπαίδευση των τοπικών επαγγελματιών.
- Διοργανώνει 10 επαγγελματικές αποστολές στο εξωτερικό.
- Υποδέχεται 21 αποστολές tour operators, εκπροσώπων Τύπου, αυτοδιοικητικών & travel agents από την Ευρώπη, τη Μεσόγειο και την Ασία.
- Προετοιμάζει το προσφερόμενο προϊόν, προκειμένου το 2024 να πραγματοποιήσει καθοριστικό άνοιγμα στις τουριστικές αγορές των Η.Π.Α. και του Καναδά.

Η καινοτομία, οι τεχνολογίες, η βιωσιμότητα και η περιβαλλοντική προστασία:

• Προβλέπει τη δημιουργία ενός πρότυπου τουριστικού οικισμού με ενιαία σήμανση στην Ουρανούπολη, βασισμένη στη λογοτύπηση που σχεδιάσθηκε ειδικά γι’ αυτόν.
• Ενισχύει την τουριστική ταυτότητα της Μεγάλης Παναγίας ως οινικού προορισμού, εντάσσοντάς τη σε ολοένα και περισσότερες δραστηριότητες θεματικής δικτύωσης.
• Τοποθετεί την Ιερισσό και την Αμμουλιανή σε ευρωπαϊκά προγράμματα που καλλιεργούν συνείδηση βιωσιμότητας του τουριστικού προϊόντος.
• Εκπονεί πρόταση ένταξης του Δήμου σε ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα προσέλκυσης ψηφιακών νομάδων στον ορεινό όγκο και στα πεδινά της προαθωνικής χερσονήσου.
• Καθιερώνει τις εφαρμογές για έξυπνες συσκευές.
• Ολοκληρώνει τις διαδικασίες δημιουργίας χώρων απόθεσης κηπευτικών αποβλήτων, τα οποία θα λειτουργήσουν ως εισιτήριο για τη zero waste πιστοποίηση του Δήμου Αριστοτέλη.
Πιστοποιεί τον Αριστοτελικό Περίπατο και εντείνει τη διαδικασία απόδοσης σημάτων πιστότητας και ποιότητας στα τοπικά προϊόντα.

Η σύνδεση με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό:

Επιπρόσθετα, ο Δήμος Αριστοτέλη, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, εντάσσει στο τουριστικό του πρόγραμμα σειρά πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, κατά το υψηλό πρότυπο προδιαγραφών των Αριστοτέλειων, τα οποία αποτελούσαν γιορτές των ελληνιστικών χρόνων, αφιερωμένων στο φιλόσοφο Αριστοτέλη.
Τα Αριστοτέλεια θα αναδείξουν στο έπακρο τη μακεδονική ιστορία και θα συνοδεύονται από ξεχωριστό marketing plan, το οποίο θα αναρτηθεί τον επόμενο μήνα στη νέα travel σελίδα του Δήμου www.visit-easternhalkidiki.gr & www.visit-aristotle.gr

Τα έργα τουριστικής υποδομής:

Ανάμεσα στα έργα τουριστικής υποδομής που προετοιμάζονται (είτε ωρίμασαν ή ωριμάζουν μελετητικά είτε διεκδικείται η χρηματοδότηση τους) συγκαταλέγονται και αυτά που θα αναδείξουν εμβληματικά παλιά και νέα τοπόσημα όπως:

-  το καταφύγιο (μαρίνα) τουριστικών σκαφών της Αμμουλιανής,
- το Σημείο Αναφοράς για τον Αλέξη Ζορμπά στο Παλαιοχώρι,
- η πεζογέφυρα των Σιδηροκαυσίων,
- η περιπατητική διαδρομή της Μεγάλης Παναγίας,
- το περιβαλλοντικό πάρκο ειρήνης στη Διώρυγα του Ξέρξη,
- το Μουσείο Μελιού στην Αρναία,
- το καταδυτικό πάρκο στο Στρατώνι,
- η ανάπλαση του ιστορικού τόπου "Μαύρο Αλώνι" στην Ιερισσό
- η ανακατασκευή της Καλογερικής Λέσχης στην Αμμουλιανή
- η ριζική ανακαίνιση του ιστορικού διδακτηρίου στην Στρατονίκη,

καθώς και άλλα μικρότερα έργα, που σταδιακά αλλάζουν την εικόνα του Δήμου και στους 16 οικισμούς της.

Το σημαντικό όλων είναι ότι ανατίθεται εκ νέου το σύνολο των μελετών του λιμανιού Ουρανούπολης, με το έργο να ξεκινά στην ουσία από την αρχή, αυτήν τη φορά με την ενεργό συμμετοχή του Δήμου Αριστοτέλη.

Στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Αριστοτέλη συμμετέχουν ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, καθώς και οι 169 επιχειρήσεις – μέλη της Αριστοτελικής Σύμπραξης του Δήμου Αριστοτέλη.

 

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr