xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα στη Θεσσαλονίκη για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου

ecolamp

Στο Thessaloniki Tech Lab

Δύο νέα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου από την περιοχή της Θεσσαλονίκης διοργανώνει το Thessaloniki Tech Lab.

The Eco Tech Side of the Art: Μαθαίνοντας στα παιδιά να φροντίζουν το περιβάλλον μέσα από καλλιτεχνικές δραστηριότητες
Το «The Eco Side of the Art» είναι ένα πρόγραμμα που μαθαίνει σε παιδιά να έχουν περιβαλλοντική συνείδηση μέσα από δραστηριότητες καλλιτεχνικής φύσης. Οι δραστηριότητες θα πραγματοποιούνται στο Thessaloniki TechLab και κάθε Τετάρτη, για οχτώ εβδομάδες, από τις 17:00 έως τις 19:00. To πρόγραμμα διοργανώνεται στο Thessaloniki TechLab, στα πλαίσια του προγράμματος Αμερικανικές Γωνιές (American Spaces), με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη.
Το The Eco Side of the Art δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά Γυμνασίου να συμμετάσχουν σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με στόχο την απόκτηση περιβαλλοντικής συνείδησης και την διατήρηση του πλανήτη μας μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες καλλιτεχνικής φύσης.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν σύγχρονο εξοπλισμό όπως 3D printer, CNC machines, green screen και 4K cameras προκειμένου να εξοικειωθούν με έννοιες όπως η βιωσιμότητα, η οικολογία, η ανακύκλωση, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η κλιματική αλλαγή. Συνολικά 24 μαθητές, χωρισμένοι σε 2 γκρουπ των 12 μαθητών, θα παρακολουθήσουν 8 δια ζώσης εργαστήρια. Θα προηγηθεί kick- off event όπου οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τουςεκπαιδευτές τους και τον φορέα διοργάνωσης. Στο τέλος θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην οποία οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

Girls in Engineering Maths Stem: Πρωτοποριακό πρόγραμμα ρομποτικής και STEM για κορίτσια Γυμνασίου
Το «G.E.M.S. (Girls in Engineering Maths Stem)» καλεί κορίτσια Γυμνασίου να μάθουν να κατασκευάζουν και να προγραμματίζουν ένα ρομπότ, μέσα από δημιουργικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες, με σκοπό να συμμετέχουν σε μια προσομοίωση διαγωνισμού ρομποτικής. Οι εκπαιδεύσεις θα λάβουν μέρος στο Thessaloniki TechLab, κάθε Σάββατο, για δεκαπέντε εβδομάδες, από τις 15:30 έως τις 17:30. Το πρόγραμμα διοργανώνεται στο Thessaloniki TechLab, στα πλαίσια του προγράμματος Αμερικανικές Γωνιές (American Spaces), με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη. Στην πρώτη φάση του προγράμματος, κορίτσια Γυμνασίου καλούνται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής και STEM, όπου μέσω της ομαδικής συνεργασίας, θα προπονηθούν, προκειμένου να συμμετέχουν σε μια προσομοίωση του διαγωνισμού ρομποτικής FIRST LEGO League Challenge (FIRST LEGO League Challenge demo event). Οι συμμετέχουσες, θα μάθουν τεχνικές δεξιότητες, ώστε να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν ένα ρομπότ, με σκοπό να εκτελεί όσες περισσότερες εντολές και αποστολές μπορεί πάνω σε μια ειδικά σχεδιασμένη πίστα. Παράλληλα, θα πραγματοποιήσουν έρευνα πάνω σε ένα πραγματικό πρόβλημα που σχετίζεται με τον τομέα της ενέργειας. Συνολικά 20 μαθήτριες Γυμνασίου, χωρισμένες σε 2 γκρουπ των 10 μαθητριών, θα παρακολουθήσουν 15 δια ζώσης εργαστήρια. Θα προηγηθεί kick-off event, όπου οι συμμετέχουσες θα γνωρίσουν τους εκπαιδευτές τους και τον φορέα της διοργάνωσης. Στο τέλος θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην οποία θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους.

 

επιστροφή στην κορυφή