xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Κανονικά η λειτουργία των σχολείων από Δευτέρα

119006011 2778577079077646 8908737759641479405 o

Τι ισχύει για τις απουσίες

Τέλος στα σενάρια που μιλούσαν για παράταση των διακοπών των Χριστουγέννων για τους μαθητές, λόγω της έξαρσης της γρίπης και των ιογενών ιώσεων, έβαλαν οι δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

«Τα σχολεία μας ανοίγουν κανονικά τη Δευτέρα. Υα παιδιά θα βρεθούν και πάλι στις τάξεις, οι εκπαιδευτικοί μας επίσης. Ανταποκρινόμενοι και στην αγωνία των γονέων για την εποχική γρίπη, εκδόθηκε τις προηγούμενες ημέρες εγκύκλιος, η οποία προβλέπει δυνατότητα απουσιών μέχρι 5 ημέρες για όσους νοσούν από την εποχική γρίπη. Η περίοδος εφαρμογής είναι από τον περασμένο Νοέμβριο έως και τον Μάρτιο. Να μην ανησυχούν οι οικογένειες, αν κάποιος εμφανίσει συμπτώματα», δήλωσε στον ΣΚΑΪ η κ. Κεραμέως.

«Τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά,. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις κλείνουν ή λειτουργούν υπό κανόνες, όπως ήταν ο Covid-19. Όταν ακούει κανείς τους επιστήμονες, δημιουργείται ανησυχία και ευλόγως. Να ξέρουν όμως οι γονείς ότι το Υπουργείο Παιδείας συνεργάζεται θεσμικά και άριστα με το υπουργείο Υγείας. Όταν το Υπουργείο Υγείας, με απόφαση της επιτροπής των ειδικών, δεν εισηγείται κλείσιμο σχολείων ή λήψη περαιτέρω μέτρων, δεν υπάρχει κίνδυνος ιδιαίτερης ανησυχίας, χωρίς αυτό να μειώνει τη σημασία άλλων επιστημονικών απόψεων», ανέφερε από την πλευρά της η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, μιλώντας στο ΜEGA.

Οι απουσίες λόγω γρίπης

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Ιανουαρίου το Υπουργείο Παιδείας, απέστειλε εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία δεν θα προσμετρώνται οι απουσίες έως πέντε εργάσιμων ημερών που οφείλονται σε εποχικό επιδημικό ρεύμα της γρίπης από τον Νοέμβριο 2022 έως και τον Μάρτιο 2023. Σύμφωνα με την ισχύουσα Υπουργική Απόφαση, στην οποία παραπέμπει η εγκύκλιος, ο Σύλλογος Διδασκόντων, κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης, αποφασίζει να καταχωρίζει αλλά να μην προσμετρά τις εν λόγω απουσίες, με την προσκόμιση από τους ενδιαφερόμενους μαθητές πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας. Οι απουσίες αυτές είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών.

επιστροφή στην κορυφή