xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Απορριμματοφόρο συλλογής βιοαποβλήτων παρέλαβε ο Δήμος Κατερίνης

apor vioapovl1

Προσεχώς το πρόγραμμα αποκομιδής

Το πρώτο σύγχρονο απορριμματοφόρο συλλογής βιοαποβλήτων στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης "Διαχείριση Βιοαποβλήτων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας" του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος ανάπτυξη 2014-2020", παρέλαβε από τον Φο.Δ.Σ.Α., η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Κατερίνης.

Όπως διευκρινίστηκε θα ακολουθήσει το αμέσως προσεχές διάστημα και δεύτερο απορριμματοφόρο, καθώς σύντομα θα ξεκινήσει στην Κατερίνη, η αποκομιδή βιοαποβλήτων (οργανικών απορριμμάτων που προέρχονται από την κουζίνα οικιών και επαγγελματικών χώρων, καθώς και υπολειμμάτων κλαδέματος κήπων και πάρκων).

Το απορριμματοφόρο παρέλαβαν ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Κυριακίδης, ενώ παρέστησαν ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Κώστας Κιτιξής, ο προϊστάμενος του Τμήματος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Γιάννης Βαρβαρέζος, καθώς και οι επόπτες καθαριότητας.

«Η προστασία του περιβάλλοντος μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία και στον δημότη», δήλωσε ο Δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι «η ολοκληρωμένη και ορθή διαχείριση των βιοαποβλήτων, αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη».

Όπως τόνισε από την πλευρά του, ο κ. Κυριακίδης «Η μάχη που δίνουμε καθημερινά στην καθαριότητα αναβαθμίζεται με νέα μέσα και εξοπλισμό. Εκτός από τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, το σημαντικότερο οικονομικό όφελος, αναμένεται να προέλθει από τη μείωση του τέλους ταφής απορριμμάτων».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι την ευθύνη για την αποκομιδή έχει ο δήμος, ενώ τα βιοαπόβλητα, θα τα διαχειρίζεται ο Φο.Δ.Σ.Α.

apor vioapovl2

επιστροφή στην κορυφή