xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε η δολοφονία 33χρονου, που έγινε τον Αύγουστο του 2020

astunomia peripoliko kont2

Είχε μεταβεί με τους φερόμενους δράστες στις Καλύβες Χαλκιδικής

Η μεθοδική και επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξιχνίαση υπόθεσης ανθρωποκτονίας 33χρονου Ιρακινού, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός στις 10 Σεπτεμβρίου στο Σχολάρι Θεσσαλονίκη.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες 2 Ιρανοί, ηλικίας 39 και 53 ετών, ένας εκ των οποίων είναι ήδη έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού για εμπλοκή του σε υπόθεση παράνομης διακίνησης αλλοδαπών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την διενεργούμενη έρευνα, ο 33χρονος, το απόγευμα της 15ης Αυγούστου 2020, είχε μεταβεί από μαζί με τους φερόμενους ως δράστες, με τους οποίους διατηρούσε φιλικές σχέσεις, στις Καλύβες της Χαλκιδικής και έκτοτε δεν είχε δώσει σημεία ζωής στους οικείους του. Από τη συνδυαστική μελέτη, την ανταλλαγή – συλλογή πληροφοριών με αλλοδαπές αστυνομικές υπηρεσίες μέσω της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και τη διενέργεια ειδικών ανακριτικών πράξεων ταυτοποιήθηκαν τα ανωτέρω άτομα ως οι δράστες της ανθρωποκτονίας.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και ο 39χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ενώ για τον 53χρονο, ο οποίος είχε ήδη διαφύγει στη χώρα καταγωγής του, εκδόθηκε Ένταλμα Σύλληψης και αναζητείται.

 

επιστροφή στην κορυφή