ΡΟΗ 24/7:

Κ. Ζέρβας: "Επενδύουμε στα φωτεινά σημεία της Θεσσαλονίκης"

325408446 948855146098008 9093168874253228503 n

Ομιλία του Δημάρχου στο 6ο Αναπτυξιακό Συνέδριο

"Εμείς ως Διοίκηση επενδύουμε στα φωτεινά σημεία της Θεσσαλονίκης και αυτά αναδεικνύουμε", είναι το μήνυμα που έστειλε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας απόψε (13/01) στο 6ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης, το οποίο οργανώνεται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης.

Με την επισήμανση ότι απαιτούνται "λιγότερα λόγια και περισσότερα έργα, λιγότερα οράματα σε εισαγωγικά και περισσότερες απτές και μετρήσιμες επιτυχίες", ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε από το βήμα του συνεδρίου σε σειρά έργων και παρεμβάσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, που δημιουργούν νέες αναπτυξιακές δυνατότητες για την πόλη και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

"Η Θεσσαλονίκη έχει ατζέντα"

"Καταφέραμε η παρούσα διοίκηση να φέρει σημαντικές επιτυχίες και να παράξει έργο. Και το καταφέραμε, γιατί επενδύσαμε στη συνεννόηση, στη συνεργασία, όχι στην όξυνση, όχι σε μικροπολιτικούς ανταγωνισμούς. Επενδύσαμε στα φωτεινά σημεία της πόλης και αυτά αναδεικνύουμε –όχι στις αποτυχίες της όπως έκαναν πολλοί στο παρελθόν και κάποιοι εξακολουθούν. Προσπαθούμε πάντοτε να ξεπεράσουμε τον κακό εαυτό, τις κακές στιγμές, ενώ κάποιοι τζογάρουν σε βάρος της πόλης. Μετατρέψαμε τον Δήμο, την πόλη της Θεσσαλονίκης, σε πόλο αναφοράς για κάθε πολιτική που σχεδιάζεται και υλοποιείται ακόμη και σε πεδία που υπερβαίνουν και την αυτοδιοίκηση. Διαμορφώσαμε ένα ενιαίο αφήγημα για την πόλη σε συνεργασία με πολλούς φορείς", σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ζέρβας, τονίζοντας ότι πλέον η Θεσσαλονίκη έχει ατζέντα.

Ο κ. Ζέρβας έκανε ξεχωριστή αναφορά στα έργα υποδομής και στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης για το τρέχον έτος, για το οποίο και ανέφερε ότι είναι το μεγαλύτερο όλων των εποχών, καθώς προσεγγίζει τα 50 εκατ. ευρώ. Επεσήμανε μάλιστα ότι σε ποσοστό της τάξης του 84% το τεχνικό πρόγραμμα προχωρά με πόρους που έχουν εξασφαλιστεί από χρηματοδοτικά προγράμματα, όπως ενδεικτικά από το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ, το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» κ.ά.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης σημείωσε με έμφαση ότι το ύψος των χρηματοδοτήσεων που έχουν εξασφαλιστεί σε διάφορους τομείς ξεπερνά τα 160 εκατ. ευρώ. «Προχωρήσαμε με ταχύ βήμα στον ψηφιακό μετασχηματισμό και έχουμε εξασφαλίσει 20 εκατ. ευρώ, για να πάμε σε λειτουργίες smart city», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ζέρβας, ο οποίος μίλησε ακόμη για τις σημαντικές διακρίσεις που έχει επιτύχει η Θεσσαλονίκη σε τομείς όπως η γαστρονομία, ο τουρισμός αλλά και οι επενδύσεις.

"Η υπόθεση της Θεσσαλονίκης είναι εθνική"

Στην τοποθέτησή του από το βήμα του 6ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε ότι η υπόθεση της Θεσσαλονίκης είναι υπόθεση εθνική.

"Ακμάζουσα Θεσσαλονίκη σημαίνει ακμάζουσα Μακεδονία, σημαίνει δυνατή περιφέρεια, δυνατή Ελλάδα", ανέφερε χαρακτηριστικά.

επιστροφή στην κορυφή