ΡΟΗ 24/7:

ΒΙΒΛΙΟ | Νόμος και παρανομία στην κόψη του ξυραφιού

2179fb03 4615 c7be 2ab4 4cd33e48abb8

"Στην άκρη του γκρεμού" του Ηλία Τριανταφυλλόπουλου

"Μπορεί αυτός ο τρελός να ισχυρίζεται ότι καταφέρνει να διαβάζει τα μυαλά των άλλων, πράγμα για το οποίο αμφιβάλλω πια, αλλά ξέρω κι εγώ να διαβάζω τα μηνύματα των καιρών."

Ένας μεσήλικας αστυνόμος, που βρίσκεται εκτός της κοινής αποδοχής, καλείται να λύσει μία σειρά από αποτρόπαια εγκλήματα που οδηγεί στη δολοφονία των ιδιοκτητών ενός μεγάλου εργοστασίου. Η υπόθεση μοιάζει δαιδαλώδης, με τους υπόπτους ως δράστες να συμπεριλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, μία σέκτα σατανιστών και μία ομάδα μεταναστών, όμως η αλήθεια κρύβεται αλλού. Σε ένα σκοτεινό αίνιγμα του παρελθόντος, το οποίο στοιχειώνει το παρόν και το μέλλον όλων όσων εμπλέκονται σε αυτό.

Με το μυθιστόρημα "Στην άκρη του γκρεμού" , το νέο μέλος της Σειράς Πηγή Crime, ο Ηλίας Τρανταφυλλόπουλος μας παραδίδει ένα καταιγιστικό αστυνομικό νουάρ με φόντο τη σύγχρονη Ελλάδα. Σε αυτό, οι πρωταγωνιστές έρχονται αντιμέτωποι με την ανάγκη να δράσουν εκτός του πλαισίου μιας πολιτισμένης κοινωνίας και τη συνειδητοποίηση ότι οι αποφάσεις που πρέπει να πάρουν είναι προσωπικές και, εποµένως, δύσκολες και επώδυνες.

Ο συγγραφέας

Ο Ηλίας Τριανταφυλλόπουλος πιστεύει ότι η απόσταση που χωρίζει τα μαθηματικά προβλήματα από τις αστυνομικές υποθέσεις είναι µικρή. Και τα δυο είναι σπαζοκεφαλιές που απαιτούν αυξηµένη προσοχή, καθαρό µυαλό και καλή γνώση των κανόνων της λογικής. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο ασχολήθηκε τόσο µε τα πρώτα όσο και µε τις δεύτερες. Μετά το τέλος των πανεπιστηµιακών του σπουδών και της μεταπτυχιακής του ειδίκευσης εργάστηκε για αρκετά χρόνια στην τριτοβάθµια εκπαίδευση, διδάσκοντας Φυσική και Μαθηµατικά. Σήµερα ζει σε ένα χωριό της Ηπείρου.

επιστροφή στην κορυφή