Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι μελέτες για το πολεοδομικό σχέδιο στη Συκιά;"

86969368 168766307906947 3480078795833081856 n

Παρέμβαση της Οργάνωσης Μελών Σιθωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Απαντήσεις αναφορικά με την πορεία του πολεοδομικού σχεδιασμού στη Συκιά Χαλκιδικής ζητά η Οργάνωση Μελών Σιθωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ρωτάει τα εξής:

"Η περιοχή της Συκιάς αναμένει εδώ και είκοσι χρόνια την ολοκλήρωση του πολεοδομικό σχεδιασμού για την επέκταση του οικισμού α' κατοικίας και για την παραλία της και παρόλο που η εκάστοτε δημοτική αρχή υπόσχεται, στην αρχή της θητείας της, να επιλύσει το θέμα, δυστυχώς οι θητείες ολοκληρώνονται κι οι μελέτες παραμένουν στο συρτάρι.

Η δική μας θέση είναι ότι πρέπει να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία άμεσα, ώστε να έχει ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος κωλυσιεργεί, για το ποια υπηρεσία αδρανεί και για το που ακριβώς βρίσκεται το κρίσιμο αυτό ζήτημα.

moustakas1

Επαναλαμβάνουμε ότι η ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού είναι κρίσιμης σημασίας, όχι μόνο για την ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και για την κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα της. Η ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδίου θα επιφέρει, μεταξύ άλλων, αντιπλημμυρική προστασία, περιβαλλοντική μέριμνα σε σχέση με την διαχείριση των λυμάτων, οικοδόμηση με σεβασμό στο τοπίο και οριοθέτηση των υφιστάμενων χρήσεων γης, ώστε να μπορούν εκτός από τον τουρισμό να εξυπηρετηθούν κι οι ανάγκες άλλων παραγωγικών κλάδων, όπως της κτηνοτροφίας.

Δεσμευόμαστε, τέλος, να επανέλθουμε με αντίστοιχες παρεμβάσεις σε όλες τις περιοχές του Δήμου Σιθωνίας, όπου υπάρχουν γενικές πολεοδομικές εκκρεμότητες. Στόχος μας είναι η καταγραφή της αδράνειας κι η δημιουργία μιας θετικής ατζέντας δράσης, με επίκεντρο την βιώσιμη ανάπτυξη της Σιθωνίας".

paliouras1

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020