Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέος φορητός απινιδωτής στο Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού από την ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α.

apinidwtis

- Μ.Ελ. Ζαμάνη: «Σε μια εποχή που η ανθρώπινη αλληλεγγύη είναι το ζητούμενο, οι απινιδωτές, μπορούν να σώσουν ζωές»

Φορητό απινιδωτή τοποθέτησε η ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α. Δ.ΑΕ. στο Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες προφύλαξης αλλά και άμεσης επέμβασης σε έκτακτες περιπτώσεις καρδιακής ανακοπής.
Ο απινιδωτής είναι σχεδιασμένος για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής, η οποία παραμένει βασική αιτία θανάτου, παρά τις προόδους στην επείγουσα καρδιακή φροντίδα. Η συσκευή είναι φορητή, μικρή, εύκολη στη χρήση και αναγνωρίζει αυτόματα την "ανώμαλη ηλεκτρική καρδιακή δραστηριότητα", που προκαλεί η ξαφνική καρδιακή ανακοπή και την αντιμετωπίζει χορηγώντας ελεγχόμενο ρεύμα στην καρδιά μέσω αυτοκόλλητων ηλεκτροδίων, πράξη που ονομάζεται απινίδωση. Σταματά την ανώμαλη ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς και της δίνει την δυνατότητα να λειτουργήσει κανονικά. Έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται από μη εκπαιδευμένους πολίτες χωρίς ιατρική επίβλεψη.

moustakas2

Στον Εθνικό Χάρτη Απινιδωτών του KIDS SAVE LIVES είναι καταχωρημένος ο απινιδωτής: https://kidssavelives.gr/.../kentro-politismou-dimou.../ , στον οποίο αναφέρονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, καθώς και οι ώρες κατά τις οποίες είναι προσβάσιμος - διαθέσιμος ο απινιδωτής. Επιπρόσθετα, στον ίδιο χώρο υπάρχουν διαθέσιμες Μάσκα Ανάνηψης Ενηλίκων και Μάσκα Ανάνηψης Παιδιών, σχεδιασμένες για να χρησιμοποιούνται ως συμπληρωματική σε τεχνητή αναπνοή και καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση. Επίσης μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση και παροχή οξυγόνου σε ασθενείς με άπνοια.
Η πρόεδρος της ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α., Μαρία Ελένη Ζαμάνη, δήλωσε σχετικά: «Στεκόμαστε εμπράκτως και με ευαισθησία δίπλα στον άνθρωπο και την τοπική μας κοινωνία, ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη για όλους εποχή. Σε μια εποχή που η ανθρώπινη αλληλεγγύη είναι το ζητούμενο, στο επίκεντρο των πρωτοβουλιών μας έχουμε τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, οι απινιδωτές, μπορούν να σώσουν ζωές».

paliouras2

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020