ΡΟΗ 24/7:

Την ένταξη των επενδυτικών σχεδίων πρωτογενούς τομέα της ΠΚΜ στο καθεστώς ενισχύσεων, ζητά ο Απ. Πάνας

panas voulh omll

Κοινοβουλευτική παρέμβαση από τον Βουλευτή Χαλκιδικής, μαζί με την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Να επανεξεταστεί το θέμα που αφορά την απόρριψη επενδυτικών σχεδίων πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από το καθεστώς ενισχύσεων του προγράμματος «Επιχειρηματικότητα Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων του Ν. 4399/2016», ζητά ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Απόστολος Πάνας, μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, με κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Οικονομικών.

Στην παρέμβασή του ο κ. Πάνας επισημαίνει πως στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απορρίφθηκε το σύνολο των αιτήσεων που αιτούνταν ελκυστήρες, συλλεκτικές μηχανές και παρελκόμενα ελκυστήρα, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι ανάλογες προτάσεις σε άλλες Περιφέρειες (π.χ. Θεσσαλία) έγιναν αποδεκτές, χωρίς να υπάρχει σαφής επεξήγηση των λόγων απόρριψης του συνόλου των αιτήσεων των επενδυτικών προτάσεων στο καθεστώς του εν λόγω Προγράμματος.

O κ. Πάνας ανέφερε: «Με την παρέμβασή μου αυτή ζητώ μαζί με το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής από τα αρμόδια Υπουργεία, να εφαρμόσει κοινή πολιτική σε όλες της Περιφερειακές Ενότητες, όσον αφορά τα επενδυτικά σχέδια στον πρωτογενή τομέα, ώστε να υπάρχει ίση μεταχείριση προς όλες τις επιχειρήσεις ιδιαίτερα τις μικρές, ενώ παράλληλα αιτούμαι, να γνωστοποιηθούν και οι προθέσεις των Υπουργείων για επαναξιολόγηση των αιτήσεών τους, με γνώμονα την πραγματική στήριξη νέων επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα που τόσο χρειάζεται ο αγροτικός κόσμος της χώρας, αλλά και η ελληνική περιφέρεια».

 

επιστροφή στην κορυφή