ΡΟΗ 24/7:

ΕΠΣΧ: Υποχρεωτική η διάθεση απινιδωτή στα γήπεδα από το Σαββατοκύριακο

apinepx

Μετά τα τελευταία περιστατικά αιφνίδιων θανάτων αθλητών στα γήπεδα

Την υποχρέωση των σωματείων να διαθέτουν αυτόματο απινιδωτή στο γήπεδο κατά τη διάρκεια των αγώνων (Α'1, Α’, Β’, πρωταθλήματα υποδομών και Κύπελλο Χαλκιδικής) από το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Φεβρουαρίου, τονίζει η Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής σε επείγουσα ανακοίνωσή της, υπογραμμίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση ο αγώνας δεν θα τελείται. Η Ε.Π.Σ. προχώρησε σε αυτή την απόφαση με αφορμή τα τελευταία περιστατικά αιφνίδιων θανάτων αθλητών στα γήπεδα.

«Η Ε.Π.Σ. Χαλκιδικής εγκαίρως, έχει προμηθεύσει με σύγχρονους αυτόματους απινιδωτές τα όσα σωματεία – μέλη της δεν είχαν ήδη, για να τους έχουν στη διάθεσή τους κατά τη διάρκεια των αγώνων, ενώ σχετική διάταξη, περί υποχρεωτικότητας ύπαρξης απινιδωτή στο γήπεδο, υπάρχει και στην προκήρυξη των πρωταθλημάτων», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση.
«Από το προσεχές Σαββατοκύριακο 4 – 5 Φεβρουαρίου 2023, κανένας αγώνας δεν θα ξεκινάει αν δεν υπάρχει στη διάθεση του γιατρού – παρόχου Α΄ βοηθειών, έτοιμος προς χρήση, αυτόματος απινιδωτής σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα με ευθύνη του γηπεδούχου σωματείου», προσθέτει, σημειώνοντας ότι: «Οι διαιτητές υποχρεούνται σε έλεγχο κατά την άφιξή τους στο γήπεδο, για την ύπαρξη αυτόματου απινιδωτή και σε περίπτωση που δεν υπάρχει, δεν διεξάγουν τον αγώνα και αναφέρουν στο φύλλο αγώνος ότι "δεν τελέστηκε λόγω απουσίας απινιδωτή από το γήπεδο"».

επιστροφή στην κορυφή