Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Διεθνή Έκθεση "Salon de Gourmets 2023" τα προϊόντα της Κ. Μακεδονίας

salon gourmets

Πρόσκληση από την Περιφέρεια προς τις επιχειρήσεις

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΤΑ ΚΜ), στο πλαίσιο της πολιτικής τους για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, θα συμμετάσχουν στη Διεθνή Έκθεση "Salon de Gourmets 2023", που θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 20 Απριλίου 2023 στη Μαδρίτη, στον εκθεσιακό χώρο "IFEMA - Feria de Madrid".

Η "Salon de Gourmets 2023" αποτελεί την πιο σημαντική εμπορική έκθεση στην Ευρώπη στον κλάδο των εκλεκτών τροφίμων και ποτών. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών λειτουργίας της έκθεσης, παρουσιάζονται καινοτομίες, λανσάρονται νέα γκουρμέ προϊόντα και δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για νέες επιχειρηματικές συμφωνίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περσινή διοργάνωση "Salon de Gourmets 2022" συμμετείχαν περισσότεροι από 1.600 εκθέτες παρουσιάζοντας περισσότερα από 40.000 προϊόντα και περισσότεροι από 80.000 επισκέπτες, επαγγελματίες στον τομέα της εστίασης, του εμπορίου ξενοδοχείων και εστιατορίων, εξειδικευμένου εμπορίου και άλλων τομέων, προερχόμενοι από 65 χώρες. Η διαδραστική φύση της εμπορικής έκθεσης θα πλαισιωθεί με δραστηριότητες όπως μαγειρική και γευσιγνωσίες κρασιών, γκουρμέ γευσιγνωσίες σε στρογγυλά τραπέζια, διαγωνισμούς και βραβεία.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην "36η Salon de Gourmets 2023" με σκοπό την περαιτέρω ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της περιοχής και την προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού. Η παρουσία της Περιφέρειας στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των εξαγωγικά ώριμων επιχειρήσεων προς νέες μεγάλες και υγιείς αγορές, τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα, καθώς και τη δικτύωση και γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων και ποτών με τα προϊόντα και τους παραγωγούς τους. Ακόμη, η ΠΚΜ στοχεύει στην προβολή και την προώθηση της ξεχωριστής Μακεδονικής Κουζίνας και η καθιέρωσή της ως έναν από τους ελλαδικούς πυλώνες της μεσογειακής διατροφής, με δυνατότητα παγκόσμιας απήχησης.

Για τη συμμετοχή στη συγκεκριμένη διοργάνωση, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει προβεί σε ενοικίαση ειδικά διαμορφωμένου χώρου, που θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες προβολής των εκθεμάτων της Περιφέρειας.

Για την υλοποίηση των παραπάνω και την αρτιότερη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν για να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσα από το ενιαία διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στα e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023.

Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τηδιάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη:

- τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις

- τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

- την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ

- τις επιχειρήσεις που δεν έχουν συμμετάσχει ξανά σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις.

Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη Περιφέρεια.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2313330391 (Χαρίκλεια Τσιαμπαλή) και 2313330052 (Μαρία Ελευθεριάδου).

 

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020